Stijging huizenprijzen

Hoe profiteert u hiervan?

De huizenprijzen blijven maar stijgen. In 2021 was de gemiddelde prijs van een bestaand koophuis € 387.000,-. In 2020 was dat nog € 335.000,-. Een stijging van € 52.000,-! Dit komt onder andere door de grote vraag naar huizen. Zonder verhuisplannen heeft u weinig last van deze stijgingen. Misschien kunt u als huiseigenaar zelfs profiteren van deze huizengekte.

Vrouw met gele trui en laptop

Lager risico voor ons, lagere rente voor u

Centraal Beheer loopt minder risico als de waarde van uw huis stijgt. Dit komt omdat uw hypotheekschuld lager is in verhouding tot de waarde van uw huis. Uw hypotheek komt dan in een lagere risicoklasse terecht. Het voordeel is mogelijk een lagere hypotheekrente. En dus lagere maandlasten. 

Is uw huis genoeg in waarde gestegen voor een verlaging van de risico-opslag? Stuur ons dan een bewijs van de waarde van uw huis via ‘Documenten insturen’ in Mijn Centraal Beheer of de Centraal Beheer app. Wij leggen u uit hoe het werkt.

Gebruik uw overwaarde voor een verbouwing

Is uw keuken nodig aan vernieuwing toe of is het tijd voor zonnepanelen? Heeft u voldoende overwaarde op uw huis? Soms kunt u de overwaarde gebruiken om een verbouwing te betalen. Dan kunt u uw hypotheek verhogen. Lees meer over verbouwen door overwaarde.

Rente aanpassen door rentemiddeling of rente-afkoop

De hypotheekrente is nog steeds erg laag. Loopt uw hypotheek al langer en betaalt u nog een hogere rente? Misschien is het aanpassen van de rente dan voordeliger voor u. Houd wel rekening met eenmalige kosten die u betaalt als u oversluit naar een lagere rente.

De waarde van uw huis bepaalt onder andere de risico-opslag in uw rente. In Mijn Centraal Beheer ziet u van welke waarde Centraal Beheer nu uitgaat. Voor het einde van een rentevast-periode ontvangt u een voorstel voor een nieuwe rente. Maar u kunt ook al eerder uw hypotheekrente aanpassen. Een voorstel voor een nieuwe rente (afkoop of middeling) vraagt u eenvoudig aan in Mijn Centraal Beheer.