Wifinetwerk installeren of verbeteren

Onze Smart Home monteur regelt het voor u

  • Betrouwbare Smart Home monteur
  • Vakkundig en professioneel geholpen
  • Geen voorrijkosten

Zo gaat de monteur te werk 

De monteur voert een begin-meting uit. U vertelt in welke ruimtes u een goed werkend wifi-netwerk wilt. Samen bespreekt u de opties. Na uw akkoord gaat de monteur aan de slag.

5 tips om uw wifisignaal te verbeteren

Haperende beelden als u uw favoriete Netflix serie kijkt? Of een lange laadtijd als u aan het browsen bent? Een slechte wifiverbinding is behoorlijk irritant. Maar in de meeste gevallen kunt u het zelf goed oplossen. Met deze 5 handige tips geniet u binnen no-time van een optimale wifiverbinding.

Klinkt als een simpele oplossing, maar vaak helpt het al om uw modem opnieuw op te starten. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht 30 seconden. Doe dan de stekker weer in het stopcontact. Vaak duurt het een paar minuten voordat het modem weer is opgestart. Werkt uw wifi daarna nog steeds niet? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand.

Wifi kunt u instellen op verschillende kanalen. Heeft uw buurman zijn wifi ingesteld op hetzelfde kanaal als u? Dan kan dat elkaar verstoren. Met een wifi scanner app kunt u zien welke netwerken actief zijn in uw buurt. Bijvoorbeeld met de Wifi Analyzer (Android). Of Network Analyzer Lite (iOS). Deze apps helpen u een minder druk kanaal te vinden. Door in te loggen in uw modem kunt u vervolgens het kanaal wijzigen. Sluit daarbij het modem (aan de achterkant) wel aan met een netwerkkabel. Als de wifi dan helemaal uitvalt, kunt u vrij gemakkelijk de instellingen terugzetten. Let op: dit zijn apps van derden. Gebruik is voor eigen rekening en risico.
De plek voor het modem is heel belangrijk voor een goed signaal. En dat is niet de (meter)kast. Staat die van u daar wel? Verplaats het modem dan naar een centrale plek in huis. Zorg er ook voor dat er niet van alles om het modem heen ligt. En zet geen verstorende, elektronische apparatuur in de buurt. Zoals een babyfoon, magnetron of bluetooth-apparaten. Een modem achter de bank of een bloempot met water geeft ook een minder goed wifisignaal.
Een wifi verbinding kan via 2 frequenties lopen. Via de 2.4 GHz en 5GHz frequentieband. Vaak helpt het al om te wisselen van kanaal binnen de 2.4 GHz frequentieband om uw wifi signaal te verbeteren (zie tip 2). Met veel nieuwe routers kunt u ook op 5 GHz uitzenden. Dat is sneller en u heeft minder verstoring van andere apparatuur. 
Valt uw wifi steeds weg op uw laptop of pc? Dan wil het nogal eens helpen om het stuurprogramma (driver) van uw wifikaart bij te werken. Zorg ook dat u niet te veel zware programma’s laadt bij het opstarten. 
Wordt het u allemaal iets te technisch? Dan staat onze Smart Home monteur voor u klaar. Samen met u bekijkt hij het probleem en wat de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld nieuwe kabels trekken, een wifiversterker plaatsen of software opnieuw installeren. We vinden altijd een oplossing, zodat u weer lekker series kunt kijken.

Onze Klushulp in 4 stappen

  1. Kies uw klus

  2. Wij gaan op zoek naar een vakman

  3. Leun achterover: de vakman fikst uw klus

  4. Betaal simpel achteraf met iDEAL

Meer weten?

De juiste vakman

Wij werken we samen met Roamler Tech.

Komt Goed Garantie

De klus is geklaard. Maar helaas niet zoals u dat wilde. Wij bieden de Komt Goed Garantie. Fouten of schade die een vakman veroorzaakt, worden zo snel mogelijk opgelost. Door dezelfde of een andere vakman. Zonder extra kosten. 

Man en vrouw doen de administratie

Heeft u een vraag?

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over Klushulp. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!