Centraal Beheer stampt nieuwe Klushulp in 5 maanden uit de grond

Snelle innovatie bij Centraal Beheer

Na de diensten RoadGuard en Telefoonreparatie lanceerde Centraal Beheer in 2018 de Klushulp. Een nieuwe dienst waarmee klanten online een vakman kunnen vinden voor klussen in en om het huis. Klushulp is in 5 maanden ontwikkeld, getest en in de markt gezet. Om dit te realiseren werkt Centraal Beheer met het stage-gate model.

Klusjes in huis blijven gemiddeld zo’n 2 jaar liggen

Het stage-gate model bestaat uit meerdere fasen. In de 1e fase stelde Centraal Beheer vast op welke manier zij klanten en niet-klanten meer gemak kan bieden binnen het thema ‘wonen’. Het onderzoeksbureau DirectResearch voerde een onderzoek voor Centraal Beheer uit. Bij 8 op de 10 ondervraagden blijven klussen als verven van muren, leggen van plinten en netjes wegwerken van elektriciteitskabels gemiddeld tot 2 jaar liggen. Klussen in en om het huis bleken dus een goed startpunt voor een nieuwe dienst.

De belangrijkste reden om niet te klussen is tijdgebrek

De 1e contouren van de nieuwe klusdienst werden uitgetekend en getest. Uit die klantonderzoeken bleek dat tijdgebrek de belangrijkste reden is waarom klussen niet opgepakt worden. Een andere reden is dat het veel gedoe is om een betrouwbare vakman te vinden die de klus goed uitvoert. Het grootste deel van de ondervraagden gaf aan wel een vakman te willen inhuren. Mooie uitkomsten om de klusdienst verder te ontwikkelen.

Centraal Beheer zette Klushulp samen met Zoofy neer

Het Klushulp-team kwam in contact met Zoofy via Lab55, het innovatielab van Centraal Beheer. Zoofy was de winnaar van het Lab55 pitch-event ‘Innovatieve woondiensten’. De start-up heeft een netwerk van bekwame vakmannen en sloot daarmee perfect aan op de nieuwe klusdienst. Klushulp was geboren.

Via de Klushulp zijn al meer dan 5.000 klussen aangevraagd

Centraal Beheer zette radio, tv en online middelen in om de nieuwe Klushulp bekendheid te geven. Klanten en niet-klanten reageerden enthousiast. Opvallend is dat 55% van de klusaanvragen gedaan is door niet-klanten. Centraal Beheer is er dus voor iedereen!

Centraal Beheer optimaliseert de Klushulp dagelijks

De 1e versie van de Klushulp is een succes. Tijd om door te ontwikkelen dus. Het aanbod vergroten, experimenteren met nieuwe ideeën, feedback van klanten oppakken. Zo verbetert Centraal Beheer de product-market fit van Klushulp steeds om Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn.

Wilt u meer weten?

Volg ons op LinkedIn of ga naar centraalbeheer.nl/lab55. Dan blijft u op de hoogte!