Man installeert warmtepomp

De kosten van een warmtepomp

Handig, zo’n warmtepomp. En helemaal fijn als je er geld mee bespaart. Want je verbruikt natuurlijk minder gas. Maar wat zijn de kosten van een warmtepomp? En hoelang is de terugverdientijd? Wij zetten het voor je op een rij.

De kosten van een warmtepomp per type pomp

Wat kost een warmtepomp inclusief plaatsen? Dat hangt niet alleen af van het type warmtepomp  die je kiest. Het hangt ook af van welke werkzaamheden er nodig zijn om de warmtepomp te plaatsen. Dat verschilt per huis.

  • Hybride warmtepomp
    Een hybride warmtepomp heb je vanaf ongeveer € 6.200,-* zonder subsidie. Dit is een combinatie van een warmtepomp met een cv-ketel. De kosten voor een cv-ketel komen hier nog bij.


  • All-electric ready warmtepomp
    Een All-electric ready warmtepomp heb je vanaf ongeveer € 7.900,-* zonder subsidie. Het verschil met een ‘normale’ hybride pomp is dat een all-electric ready pomp een groter vermogen heeft. Waarmee je helemaal van het gas af kunt zodra je daar klaar voor bent. Met een all-electric ready warmtepomp start je eerst met een hybride combinatie. Dus een warmtepomp en een cv-ketel.

  • All-electric warmtepomp
    Een All-electric warmtepomp heb je vanaf ongeveer € 13.000,-* zonder subsidie. Een All-electric warmtepomp verwarmt je woning elektrisch. Hiermee ben je helemaal van het gas af. Een boilervat zorgt voor warm water uit de kranen. Je hebt dus geen cv-ketel meer nodig.

*De prijs geeft je een idee vanaf welke prijs je een warmtepomp koopt bij onze partner Heattransformers. Vraag een gratis adviesgesprek aan om te zien wat een warmtepomp specifiek voor jou kost.

Wil je weten welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past? Vraag dan een gratis telefonisch adviesgesprek aan. Tijdens het adviesgesprek bespreek je met de adviseur van Heattransformers jouw wensen en persoonlijke woonsituatie. Samen neem je de verschillende mogelijkheden door. Na het gesprek krijg je een vrijblijvende offerte op maat en de berekening van je besparing.

De terugverdientijd en je besparing met een warmtepomp hangt af van je woning

Niet elk huis is hetzelfde. Dat geldt ook voor de isolatie ervan. Daarom verschilt het per type woning hoeveel geld je met een warmtepomp bespaart. Het maakt nogal uit of je een goed geïsoleerde tussenwoning of een tochtige hoekwoning hebt. Heeft je huis op dit moment energielabel C of lager? Dan kan het verstandig zijn om eerst de isolatie te verbeteren. Met onze online scan zie je snel of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp. Ook zie je wat je bespaart en wat de terugverdientijd is.

Vrouw met laptop

Je krijgt subsidie voor het kopen van een warmtepomp

De overheid steunt mensen die van het gas af willen. Daarom krijg je subsidie om de kosten van een warmtepomp betaalbaarder te maken. Hoeveel subsidie krijg je voor een warmtepomp? Gemiddeld krijg je € 2.500,- subsidie voor een warmtepomp. Dit bedrag hangt af van het type warmtepomp dat je kiest. Weet je al welk type warmtepomp je krijgt? Doe de subsidiecheck om te zien hoe hoog het bedrag in jouw geval is. Vind je subsidie aanvragen maar ingewikkeld? Of heb je geen zin of tijd om dit zelf uit te pluizen? Geen probleem. We helpen je graag met de subsidieaanvraag. Daarnaast kun je ook een Energiebespaarlening afsluiten. Deze lening van het Nationaal Warmtefonds is speciaal bedoeld om de overige kosten voor de warmtepomp te betalen