Vrouw met smart huis bedieningspaneel

Een smart home met slimme apparaten

De verlichting aan? Of je favoriete muziek afspelen? Roep gewoon even iets naar je vriend Google. Lekker vanuit je luie stoel. Met onze tips maak je jouw huis slim. 

Maak je huis slim

Een slim huis betekent dat je producten in huis hebt die je kunt verbinden met internet. En bijvoorbeeld met je laptop of app kunt besturen. We noemen het ook wel smart home. Zo kun je jouw muziek, verlichting, temperatuur en beveiliging op afstand bedienen. Of je nu thuis op de bank zit of op je werk bent.

7 tips om je huis smart te maken

Een smart huis kan je leven dus een stuk makkelijker maken. Maar wist je dat het ook kan helpen om duurzamer te leven? Met een slim huis krijg je meer inzicht in je stroomverbruik. Dus wil je minder stroom verbruiken, dan kun je dat makkelijk bijhouden via een app. Maar ook staan lampen niet overbodig aan met slimme verlichting. En stook je duurzaam met een slimme thermostaat. Toch een fijn gevoel!
Met slimme verlichting bedien je overal in huis je lampen. En met een spraakassistent hoef je het alleen maar te roepen. Praat bijvoorbeeld met je Google Assistent via Google Home en vraag om je lampen te dimmen. Scheelt weer een loopje naar de lichtschakelaar. Je kunt ook je instellingen opslaan in de app. Zodat je elke ochtend rustig wakker wordt bij gedimd licht. En wil je inbrekers weren? Zet dan een lampje aan als je niet thuis bent.
Komt de pakketbezorger net op het moment dat je even boodschappen doet? Met een slimme deurbel zie je wie er voor de deur staat. En heb je meteen contact. Ook als je niet thuis bent kun je  instructies geven aan de bezorger. Zo loop je geen pakketje meer mis! Houd bij het gebruik van een slimme deurbel wel rekening met de privacy van je buren.
Met een draadloos audiosysteem beheer je jouw muziek, radiozenders, podcasts en nog veel meer. En dat alles met 1 app. Favoriete liedje op de radio? Gebruik de app of je stem om het volume een tandje hoger te zetten. En met het juiste geluid kun je gewoon vanuit uw thuisbioscoop lekker onderuitgezakt naar je favoriete serie kijken. En als je het echt slim aanpakt, heb je ook nog een bak popcorn  en een drankje binnen handbereik.
Met de energieprijzen van tegenwoordig heb je de verwarming natuurlijk het liefst zo weinig mogelijk aan. Met een slimme thermostaat schakelt je je verwarming uit als je niet thuis bent. En net voordat je thuiskomt schroef je de temperatuur weer omhoog. Handig op afstand via een app. Zo bespaar je energie én kom je thuis in een lekker warm huis. Benieuwd hoe je nog meer energie kunt besparen? Lees dan deze tips.

Met volle boodschappentassen zoeken naar je sleutel. Na een feestje in het donker in gevecht met je sleutelbos. Herken je dit? Slimme sloten kunnen dit oplossen. Je maakt de deur gewoon open met je telefoon. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar je sleutels. Handig toch?
“Let op, er is rook in de keuken!” Een slimme rookmelder geeft het luid en duidelijk aan als die ovenschotel net even iets te lang in de oven staat. Maar wel met een fijne stem. Dus geen irritant gepiep meer waar de hele buurt van wakker schrikt. Wist je dat het nu ook verplicht is om op iedere verdieping een rookmelder te plaatsen?