Vrouw met smart huis bedieningspaneel

Een smart home met slimme apparaten

De verlichting aan? Of uw favoriete muziek afspelen? Roep gewoon even iets naar uw vriend Google. Lekker vanuit uw luie stoel. Met onze tips maakt u uw huis slim. 

Maak uw huis slim

Een slim huis betekent dat u producten in huis heeft die u kunt verbinden met internet. En  bijvoorbeeld met uw laptop of app kunt besturen. We noemen het ook wel smart home. Zo kunt u uw muziek, verlichting, temperatuur en beveiliging op afstand bedienen. Of u nu thuis op de bank zit of op uw werk bent. Heeft u wat hulp nodig bij het aansluiten van slimme apparaten? Onze vakmensen van Klushulp helpen u graag! 

7 tips om uw huis smart te maken

Een smart huis kan uw leven dus een stuk makkelijker maken. Maar wist u dat het ook kan helpen om duurzamer te leven? Met een slim huis krijgt u meer inzicht in uw stroomverbruik. Dus wilt u minder stroom verbruiken, dan kunt u dat makkelijk bijhouden via een app. Maar ook staan lampen niet overbodig aan met slimme verlichting. En stookt u duurzaam met een slimme thermostaat. Toch een fijn gevoel!
Met slimme verlichting bedient u overal in huis uw lampen. En met een spraakassistent hoeft u het alleen maar te roepen. Praat bijvoorbeeld met uw Google Assistent via Google Home en vraag om uw lampen te dimmen. Scheelt weer een loopje naar de lichtschakelaar. U kunt ook uw instellingen opslaan in de app. Zodat u elke ochtend rustig wakker wordt bij gedimd licht. En wilt u inbrekers weren? Zet dan een lampje aan als u niet thuis bent.
Komt de pakketbezorger net op het moment dat u even boodschappen doet? Met een slimme deurbel ziet u wie er voor de deur staat. En heeft u meteen contact. Ook als u niet thuis bent kunt u  instructies geven aan de bezorger. Zo loopt u geen pakketje meer mis! Houd bij het gebruik van een slimme deurbel wel rekening met de privacy van uw buren.
Met een draadloos audiosysteem beheert u uw muziek, radiozenders, podcasts en nog veel meer. En dat alles met 1 app. Favoriete liedje op de radio? Gebruik de app of uw stem om het volume een tandje hoger te zetten. En met het juiste geluid kunt u gewoon vanuit uw thuisbioscoop lekker onderuitgezakt naar je favoriete serie kijken. En als u het echt slim aanpakt, heeft u ook nog een bak popcorn  en een drankje binnen handbereik.
Met de energieprijzen van tegenwoordig heeft u de verwarming natuurlijk het liefst zo weinig mogelijk aan. Met een slimme thermostaat schakelt u uw verwarming uit als u niet thuis bent. En net voordat u thuiskomt schroeft u de temperatuur weer omhoog. Handig op afstand via een app. Zo bespaart u energie én komt u thuis in een lekker warm huis. Benieuwd hoe u nog meer energie kunt besparen? Lees dan deze tips.

Met volle boodschappentassen zoeken naar uw sleutel. Na een feestje in het donker in gevecht met uw sleutelbos. Herkent u dit? Slimme sloten kunnen dit oplossen. U maakt de deur gewoon open met uw telefoon. Zo hoeft u nooit meer te zoeken naar uw sleutels. Handig toch?
“Let op, er is rook in de keuken!” Een slimme rookmelder geeft het luid en duidelijk aan als die ovenschotel net even iets te lang in de oven staat. Maar wel met een fijne stem. Dus geen irritant gepiep meer waar de hele buurt van wakker schrikt. Wist u dat het nu ook verplicht is om op iedere verdieping een rookmelder te plaatsen?

Hulp nodig? Wij zijn er voor u.

Er zijn nog veel meer slimme oplossingen voor uw huis. Denk aan alarmsystemen, zonweringen, gordijnen, stofzuigers en grasmaaiers. U kunt het zo gek niet bedenken. Wilt u het uzelf nóg gemakkelijker maken? Of kunt u wel een beetje hulp gebruiken bij de installatie van slimme apparaten? Onze vakmensen helpen u graag. Wie weet wordt uw huis wel hoogbegaafd!