Kosten en opbrengst isolatie

Wilt u uw huis verduurzamen? Het kan onder andere met isolatie. Wat kost isolatie en wat levert het u op?

De kosten van isolatie

Jelle de Haan, bedrijfsleider van Takkenkamp Isolatie: ‘De meest gekozen vorm van isolatie is spouwmuurisolatie. De kosten voor isolatie verschillen per type huis. Van rijtjeswoning naar 2-onder-1-kap kunt u bedragen van € 850,- tot € 1.800,- verwachten. Voor vloerisolatie moet u denken aan bedragen van € 1.500,- tot € 2.200,-. Dakisolatie vraagt een grotere investering. Het is meer werk en de oppervlakte is vaak groter dan van een vloer of muur.’

Wat levert isolatie op?

Met isolatie bespaart u op de energierekening. Jelle de Haan: ‘Iedere situatie is anders. Het is daarom lastig te zeggen hoeveel u bespaart als u uw huis beter isoleert. Voor spouwmuurisolatie is dat meestal tussen de € 15,- en € 30,- per maand. U verdient de kosten dan in 3 tot 6 jaar terug.’ Voor dak- en vloerisolatie is de terugverdientijd vaak iets langer.

2 of meer isolatiemaatregelen: subsidie

Kiest u voor verschillende vormen van isolatie? Vanaf 2 maatregelen kunt u subsidie aanvragen. Dat kan isolatie van uw vloer, muur of dak zijn. Maar ook energiebesparend glas.

Bereken zelf uw kosten en besparing

Met de Woonscan krijgt u een berekening voor vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. U krijgt inzicht in de kosten. En ziet binnen hoeveel tijd u dit terugverdient. De scan ‘ziet’ eerdere verbouwingen niet. Daardoor kan de uitkomst wat afwijken. Zie het als een schatting, de vakmensen voor isolatie kunnen advies op maat geven.