Heeft u een overlijdens­risico­verzekering nodig?

Wilt u een hypotheek afsluiten? Dan heeft u niet altijd een overlijdens­risico­verzekering (ORV) meer nodig. Toch is het soms verstandig om een ORV af te sluiten. Dat zit zo.

Uw dierbaren goed achterlaten

Sluit u een overlijdensrisicoverzekering af? Dan is de bank er zeker van dat uw hypotheekschuld (voor een deel) wordt afgelost als u overlijdt. Niet alleen fijn voor de bank, maar ook voor uw dierbaren. De verzekering kan ervoor zorgen dat uw partner of kinderen niet in financiële problemen komen.

Hypotheek afsluiten?

Soms is een overlijdensrisicoverzekering verplicht als u een hypotheek afsluit. Koopt u het huis samen met uw partner? Dan kunt u ook het leven van uw partner verzekeren. Overlijdt uw partner? Dan krijgt u een bedrag waarmee u (een deel van) de hypotheek kunt aflossen.

Meer redenen om een overlijdens­risico­verzekering af te sluiten:

Denk ook aan andere vaste kosten. Vooral als u een gezin heeft. Kunnen de kinderen nog sporten en op vakantie als 1 inkomen wegvalt? En misschien willen u of uw partner minder of niet werken om meer bij het gezin te zijn in deze moeilijke periode.
Heeft u een huurhuis? Bij overlijden lopen ook de kosten van huren door. Denk aan de huur zelf en de service- en energiekosten. Met een overlijdensrisicoverzekering hoeven uw nabestaanden niet met zorgen hierover achter te blijven. Uw partner of kinderen kunnen dan gewoon in het huurhuis blijven wonen. Belangrijk is wel om hier ook afspraken over te maken met uw huurbaas of woningcoöperatie.
Heeft u kinderen die in de toekomst willen studeren? Als u spaart voor een studie, kan een overlijden invloed hebben op de studiespaarpot. Met een uitkering van een overlijdensrisicoverzekering kan uw kind vaak studeren, zonder een grote studieschuld op te bouwen.

Overlijdens­risico­verzekering afsluiten

Bent u kostwinner? Of hebben u en uw partner beiden een inkomen? Welke overlijdens­risico­verzekering bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wilt u uw nabestaanden beschermen tegen financiële zorgen als u overlijdt? Dat kan met onze Overlijdensrisicoverzekering.

Uw premie berekenen

Een overlijdensrisicoverzekering geeft uw nabestaanden financiële zekerheid. Bereken in een paar stappen de hoogte van uw premie met onze handige rekenhulp.