Heeft u handige mensen om u heen die willen helpen? Vraag wanneer ze beschikbaar zijn en plan de verhuisdatum. Huur op tijd een busje of aanhangwagen. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen? U kunt eenvoudig verhuisbedrijven vergelijken op basis van kwaliteit, prijs, service en reviews via ScanMovers. Zo ontdekt u snel de wat het beste bij u past en heeft u voldoende tijd om uw verhuizing te plannen. Veel mensen verhuizen in het weekend. Maar verhuizen op een doordeweekse dag heeft zeker ook voordelen: de verhuiswagen is makkelijker te parkeren. En u kunt uw kinderen naar school of de opvang brengen. Veel werkgevers geven 2 dagen vrij voor een verhuizing.
U heeft eindelijk de sleutel van uw nieuwe woning. Tijd om te verhuizen. Omdat u aan veel moet denken, is het handig om een duidelijk overzicht te maken van wanneer u wat wilt doen. Gaat u inpakken en verhuizen tijdens het klussen? Of maakt u eerst uw nieuwe woning helemaal klaar? Wanneer regelt u alle administratieve zaken? En wie helpt u eigenlijk met sjouwen tijdens de verhuisdag? Stel uw persoonlijke verhuischecklist samen. Dagelijks overzicht? Print de checklist en hang hem op de koelkast.
Geef uw nieuwe adres door aan de leveranciers van uw gas, water, licht, televisie, internet en telefoon. Het is handig om meteen te bekijken of het huidige contract past bij uw nieuwe situatie. Via verschillende online vergelijkers vindt u het contract dat het beste bij u past. Of kijk meteen bij Ziggo voor een nieuw internetabonnement en bij Vattenfall voor een nieuw energiecontract. Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Dan kan de projectontwikkelaar u vertellen of alle aansluitingen voor tv en internet geregeld worden tijdens de bouw.
Bij de meeste gemeenten kunt u uw nieuwe adres via hun website doorgeven. De gemeente houdt de Basisregistratie Personen (BRP) bij. En geeft uw nieuwe adres door aan organisaties zoals de belastingdienst en uw zorgverzekeraar. Hier vindt u een lijst van organisaties die uw gegevens uit de BRP krijgen. Daar hoeft u dus niets voor te doen.
Het is handig om uw verzekeringen te bekijken. Zoals uw opstal- en inboedelverzekering. Geef altijd uw nieuwe adres door. Bekijk of uw huidige verzekeringen voldoen of dat u nieuwe wilt afsluiten. En weet u hoe u verzekerd bent tijdens de verhuizing?
Verhuist u naar een andere wijk of gemeente? Dan wilt u waarschijnlijk uw huis- of tandarts in de buurt. Wacht niet met regelen tot u zorgklachten heeft, maar ga op tijd op zoek.
Moet er nog geklust of geschilderd worden? Zorg dat u na de overdracht van de sleutel direct aan de slag kunt. Die nieuwe vloer leggen, lampen ophangen of de installatie van uw cv-ketel. Maak van tevoren een goede klusplanning, zodat u de dozen en meubels zo kunt neerzetten. Vergeet ook eventuele klusjes in uw oude woning niet. Die wilt u natuurlijk ook netjes opleveren.
Of u nu 1 of 30 jaar in hetzelfde huis woont. U bouwde vast een mooie collectie spullen op. Maar heeft u ook alles echt nodig? Neem al uw spullen eens onder de loep. Weg met de bekende rommellade en overvolle kasten. Start alvast een paar maanden voor uw verhuizing. Weet u niet waar u moet beginnen? Kijk eens naar opruimgoeroe Marie Kondo of lees onze tips.