Pionieren met stille boten

Pionieren met stille boten

In deze podcast gaat Roelof Hemmen samen met Ralph van Dam, business partner Ondernemerschap bij Centraal Beheer, in gesprek met Anton van Wijk. Hij is mede-eigenaar van én het gezicht achter… De Stille Boot!

Ondernemen 20 jan 2021 30 minuten

De stille boot

Continuïteit en groei zijn niet altijd vanzelfsprekend geweest voor Anton van Wijk. Hij begon 15 jaar geleden een bedrijf in elektrische motoren voor boten. In 2010 ging zijn bedrijf samen met De Stille Boot en begon de hobbelige weg omhoog. In auto’s begonnen elektrische motoren steeds meer in gebruik te komen, maar op het water moesten booteigenaren nog een beetje wennen aan het idee. Bijna was hij met zijn idee zijn tijd té ver vooruit - te vroeg dus - maar hij hield vol. En niet zonder succes, inmiddels groeit De Stille Boot enorm.

Goed om te weten
Enkele dagen ná deze opname is Anton's bedrijf getroffen door een grote brand. Gelukkig heeft hij binnen een week een nieuwe locatie kunnen regelen, in Sneek. De continuïteit werd bedreigd, maar hij is weer operationeel. In de onderstaande podcast komt dit dus niet ter sprake.

Toekomst

Anton zat ooit op de hotelschool en daarna richtte hij internetbedrijven op. Op een dag zat hij op zijn boot en verbaasde hij zich erover dat er nauwelijks elektrische motoren voor boten te krijgen zijn. Maar wel stinkende dieselmotoren die herrie maken.
Zijn idee voor een bedrijf was geboren. Hij moest leren om op een meer strategische manier naar de toekomst te kijken; daar zaten zijn persoonlijke en zakelijke groeikansen. En nu mensen gedurende dit bijzondere jaar nauwelijks op vakantie konden, stapten zij steeds vaker op de boot. Het stimuleerde de vraag naar zijn product en dat resulteerde in een mooi jaar.

Roelof Hemmen , host van 'Het gezicht achter'

Gasten in deze podcast

Anton van Wijk, mede-eigenaar van De Stille Boot / Ralph van Dam, business partner Ondernemerschap

Ondernemerschap

Als ondernemer ging Ralph van Dam met zijn bedrijf kopje onder. Financieel, zakelijk en privé kreeg hij grote klappen te verstouwen. Hij schreef er het ondernemersboek ‘Langs de afgrond’ over. Nu coacht hij mensen zoals Anton, bijvoorbeeld via het ondernemersprogramma Groeiversneller, in de verschillende facetten van het ondernemerschap. Als hij denkt aan groei denkt hij niet alleen aan geld, maar ook aan impact, leiderschap en ondernemerschap.