Podcast: onzekerheid leidt tot slechte prestaties

Deze podcast gaat over de zekerheden en onzekerheden van de huidige tijd. En wat u daarin als werkgever kunt doen. Luister naar de kennis en inzichten van professor Rick van Baaren en de werk­gevers­ervaringen van Douwe Snoek, directeur Snoek Puur Groen.

HR 9 feb 2021 51 minuten

Het effect van onzekerheid op medewerkers

Werkgever en medewerkers voelen in deze tijden steeds meer onzekerheid rondom werk en inkomen. Hoe staat het met mijn bedrijf? Kan ik nog wel overleven? Blijft mijn baan nog wel bestaan? Welke impact heeft deze zoek­tocht naar zekerheden op mensen en het werken aan duurzame inzet­baar­heid. Is het een kans of bedreiging? In deze podcast gaat Glenn van de Burg in gesprek met experts Walter Lammerse en Martine Bolhuis over de zekerheden en onzekerheden van de huidige tijd.

Wat doet onzekerheid met ons brein?

Professor Rick van Baaren, gedragswetenschapper, geeft antwoord op de vraag wat onzekerheid met ons brein doet. En hoe we ons zekerder kunnen gaan voelen. Onze hersenen zijn druk met onzeker­heids­reductie. Onzekerheid staat gelijk aan gevaar en remt ons. Het leidt tot slechtere prestaties. Mensen willen graag de wereld voorspelbaar en controleerbaar houden. Bij onzekerheid gaan we op zoek naar een oplossing of komen terecht in de acceptatiefase.
Onzekerheid leidt tot slechtere prestaties

Onzekerheid leidt tot slechtere prestaties

Werkgever en medewerkers voelen meer onzekerheid rondom werk en inkomen. Luister de podcast.

Ondernemer Douwe Snoek vertelt over zijn ervaringen

Ondernemer Douwe Snoek van hoveniersbedrijf Puur Snoek vertelt hoe hij omgaat met zekerheid en onzekerheid van zijn medewerkers. Zekerheid is dat je jezelf mag zijn en je op de juiste plek bent, zegt Snoek. Talentgericht werken staat hierbij centraal.