Uitvaart­verzekering

Vergelijking met overlijdens­risico­verzekering

Met een uitvaart­verzekering verzekert u de kosten van uw uitvaart. Centraal Beheer verkoopt zelf geen uitvaart­verzekering meer. U kunt bij ons wel een bedrag verzekeren met de Overlijdens­risico­verzekering.

Met een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering neemt u uw nabestaanden financiële zorgen uit handen. Maar er zijn grote verschillen tussen beide verzekeringen.

Welke verzekering past bij u?

Overlijdens­risico­verzekering

  • keert uit als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering
  • verzekerd bedrag naar keuze tussen € 10.000 en € 2.000.000
  • nabestaanden bepalen waar ze de uitkering aan besteden
  • geen waardeopbouw in verzekering

Uitvaart­verzekering

  • keert uit als u overlijdt, het is een levenslange verzekering
  • verzekerd bedrag maximaal € 15.000,-
  • nabestaanden gebruiken het geld voor uw uitvaart
  • waardeopbouw in verzekering


 

Heeft u een Uitvaartverzekering van Centraal Beheer?

Bel ons als u vragen heeft of iets wilt veranderen aan uw Uitvaartverzekering: (055) 579 8181. Wij helpen u graag. Onze medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur.

Tips voor u

Kijk regelmatig of uw Uitvaartverzekering nog aansluit bij uw wensen

U heeft uw verzekering een tijd geleden afgesloten. Misschien is uw situatie veranderd of heeft u nu andere wensen.

Controleer of het verzekerd bedrag nog past bij uw wensen

Volgens het Nibud kost een uitvaart gemiddeld € 7.500,-. U kunt zelf de kosten van uw uitvaart berekenen, bijvoorbeeld op www.monuta.nl/uitvaartkosten.

Een overlijden doorgeven

Dat kunt u hier doen. Of bel ons op (055) 579 8181. Of stuur een e-mail naar levensverzekering@centraalbeheer.nl.

De Uitvaartverzekering stoppen

Vul het formulier ‘Afkoop Uitvaartverzekering’ in. Vergeet niet een kopie of foto mee te sturen van een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).

Als u uw Uitvaartverzekering stopt, krijgt u de afkoopwaarde. Soms is afkoop niet mogelijk. En in bepaalde situaties is er toestemming nodig van een andere partij. Dat geldt bijvoorbeeld bij faillissement, bewindvoering of beslaglegging. Is dat van toepassing? Neem dan contact met ons op: (055) 579 8181.

De begunstiging wijzigen

De begunstigde is de persoon die de uitkering krijgt. Wilt u dit veranderen? Vul dan het formulier ‘Wijzigen begunstiging Uitvaartverzekering’ in en stuur dit in een e-mail naar levensverzekering@centraalbeheer.nl.

Premie en/of verzekerd bedrag wijzigen

Hiervoor gebruikt u het formulier ‘Wijzigen verzekerd bedrag of premie Uitvaartverzekering’. Stuur dit in een e-mail naar levensverzekering@centraalbeheer.nl.

Andere wijziging doorgeven

Bel ons op (055) 579 8181. Wij helpen u graag. Onze medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur. Of stuur een e-mail naar levensverzekering@centraalbeheer.nl.