Uitvaart­verzekering

Verzeker een bedrag voor uw uitvaart

Met een Uitvaartverzekering verzekert u de kosten van uw uitvaart. Met een Uitvaartverzekering verzekert u de kosten van uw begrafenis of crematie. Zo neemt u uw nabestaanden deze zorg uit handen. De Uitvaartverzekering loopt levenslang. Het bedrag dat uitgekeerd wordt is alleen bedoeld voor de kosten van de uitvaart.

Centraal Beheer heeft geen Uitvaartverzekering meer. U kunt bij ons een bedrag verzekeren met de Overlijdens­risico­verzekering. Uw nabestaanden kunnen dit bedrag dan voor uw uitvaart gebruiken. Hieronder leest u meer over het verschil tussen een Overlijdens­risico­verzekering en een Uitvaartverzekering.

Kies wat past bij uw situatie

Een Overlijdensrisicoverzekering of Uitvaartverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Met een Overlijdensrisicoverzekering verzekert u een bedrag voor uw nabestaanden. Het bedrag wordt uitgekeerd als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Uw nabestaanden kiezen zelf waarvoor ze het bedrag gebruiken. Bijvoorbeeld om het wegvallen van uw inkomen op te vangen. En om uw uitvaart te betalen.

  • Een bedrag voor uw nabestaanden.
  • U kiest een verzekerd bedrag tussen € 10.000,- en € 2.000.000,-.
  • U bepaalt aan wie wij uitkeren.

Uitvaartverzekering

Met een Uitvaartverzekering verzekert u de kosten van uw begrafenis of crematie. Zo neemt u uw nabestaanden deze zorg uit handen. De Uitvaartverzekering loopt levenslang. Het bedrag dat uitgekeerd wordt is alleen bedoeld voor de kosten van de uitvaart. Voor een Uitvaartverzekering kunt u bijvoorbeeld terecht bij Monuta.

  • Een bedrag voor uw uitvaart.
  • U kiest een vast pakket.
  • De verzekeraar regelt uw uitvaart en betaalt de kosten van het verzekerde bedrag.

Sloot u eerder een Uitvaartverzekering af bij Centraal Beheer?

U kunt bij ons terecht voor aanpassen van uw verzekering en andere vragen.

Kijk regelmatig of uw uitvaartverzekering nog aansluit bij uw wensen

U heeft uw verzekering een tijd geleden afgesloten. Misschien is uw situatie veranderd of heeft u nu andere wensen.

Controleer uw verzekerd bedrag

Het Nibud (Nationaal instituut voor budgetvoorlichting ) heeft onderzocht wat een uitvaart tegenwoordig kost. Een uitvaart kost gemiddeld € 7.500,-. Wilt u weten wat de kosten zijn van een uitvaart die voldoet aan uw wensen? Vul dan de ‘uitvaartkostenmeter’ in op www.monuta.nl/uitvaartkosten.