Rechtsbijstand­verzekering Fiscaal en vermogen

Bij conflicten over belastingen en vermogen

U krijgt een juridisch conflict over belastingen of toeslagen. Over uw effecten, beleggingen, een 2e woning of vakantiehuis. Dan is het fijn dan u juridische hulp kan vragen.

U heeft een wachttijd van 3 maanden na het afsluiten van Fiscaal en vermogen

U bent niet verzekerd voor een conflict dat ontstaat in de wachttijd . Maar sluit u bijvoorbeeld 1 maand na de start van uw Rechtsbijstandverzekering een nieuw contract en zijn er problemen? Dan bent u verzekerd van juridische hulp.

Verzekerd in onze Rechtsbijstand­verzekering  Fiscaal en vermogen

Juridische hulp bij conflicten

Verzekerd

  • als u in beroep wilt gaan bij de rechter nadat uw bezwaarschrift over belastingen of toeslagen is afgewezen door de overheid.
  • over aandelen, obligaties, opties of andere waardepapieren.
  • over beleggingsadvies en vermogensbeheer.
  • over huur, verhuur, koop, verkoop, nieuwbouw, aanbouw of verbouw van uw 2e woning.

Niet verzekerd

  • over de WOZ-waarde.
  • over het indienen van een bezwaarschrift bij de Belastingdienst.
  • over zakelijke verhuur.

In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Rechtsbijstand­verzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Rechtsbijstand­verzekering makkelijk vergelijken.

Heeft u juridische hulp nodig? 
Meld uw conflict direct bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). U hoort meestal meteen of uw conflict is verzekerd. Lees meer over juridische hulp van SAR


Dit kunt u ook verzekeren

De Rechtsbijstand­verzekering stelt u zelf samen

Verkeer en medisch

Een verkeersongeluk of medische behandeling is al vervelend genoeg. Stel dat u hierover ook nog een juridisch conflict krijgt. Dan is het fijn dat u een rechtsbijstandverzekering heeft.

Consument en wonen

Een conflict over de verkoop van uw woning of met uw aannemer. Bij een burenruzie. Of over een product dat u kocht en dat niet goed werkt. U kunt rekenen op juridische hulp.

Werk en inkomen

Stel u bent het niet eens met uw werkgever over uw contract. Of er zijn problemen over uw pensioen. De juristen van Achmea Rechtsbijstand helpen u.