Hoe Pim en Anne het regelen

Overlijdens­risico­verzekering

“Wat laat ik achter als ik er niet meer ben?”

Dit zijn Pim (28) en Anne (26). Ze wonen al 3 jaar samen in een leuk huis in Zoetermeer. Pim werkt als freelance vormgever en Anne werkt als onderwijsassistente. Een collega van Anne overleed kort geleden op veel te jonge leeftijd. Ze liet haar man en twee kleine kinderen achter. Dat zette Anne aan het denken. “Wat laat ik achter als ik er niet meer ben?”

Anne vertelt: “Je staat er niet zo vaak bij stil, maar je kunt ook op jonge leeftijd overlijden. Naast dat zoiets natuurlijk vreselijk is voor de nabestaanden, moet er een hoop geregeld worden. Mijn collega had haar financiën gelukkig goed op orde. Ze had een overlijdens­risico­verzekering afgesloten, waardoor haar man een eenmalige uitkering kreeg. Hiermee kon hij een deel van de hypotheekschuld aflossen. Zo kon hij met de kinderen in het huis blijven wonen.”

Pim: “Door het verhaal van Anne’s collega hebben we eens bekeken wat er zou gebeuren als 1 van ons zou wegvallen. We hebben een huurhuis en flink wat vaste lasten: de energie, belastingen en verzekeringen. We hebben daarom een overlijdens­risico­verzekering afgesloten, zodat degene die achterblijft zich geen zorgen hoeft te maken over de financiën als 1 van ons overlijdt. Het voordeel van deze verzekering is dat hij flexibel is. Verandert er wat in onze situatie, dan kunnen we hem makkelijk aanpassen… Zolang we gezond zijn natuurlijk!”

Anne “Deze verzekering kost ons maar een paar euro per maand en geeft ons een gerust gevoel.”

Pim: “We hebben gekozen voor een verzekerd bedrag van € 75.000,-. Dat lijkt een hoog bedrag, maar hiermee kan Anne nog 5 jaar de huur betalen als ik er niet meer ben. En ook de dingen blijven doen die ze deed.”

De verzekeringen van Pim en Anne

Verzekerd bedrag Pim € 75.000,-
Verzekerd bedrag Anne € 75.000,-
Vorm Gelijkblijvend
Looptijd 30 jaar
Aantal levens 2 x 1 verzekering
Premievorm Vast
Premie op het leven van Pim € 3,69
Premie op het leven van Anne € 3,26
Wilt u meer weten over onze Overlijdens­risico­verzekering? Kijk op de productpagina voor meer informatie. Of bereken uw premie.