Ongedierte bestrijden

Verjaag ze vriendelijk uit je huis

Ongedierte bestaat eigenlijk niet. Het zijn gewoon dieren. Net als een hond, een cavia of een kat. Maar het zijn natuurlijk geen huisdieren. Daarom horen ze buiten. Met onze tips houd je ongewenste beestjes buiten de deur.

Ongedierte bestrijden: onze tips

Vliegende insecten komen op warmte, licht en geur af. Kruipende beestjes komen door allerlei piepkleine openingen. Met deze tips zorg je ervoor dat de meeste beestjes je deurtje overslaan.

Ook interessant

huisstofmijt
Tips

Huisstofmijt: de kleine schuldige in huis

Tips

Wat te doen tegen muggen: 6 tips

Tips

Wat te doen tegen houtworm: 6 tips

Tips

Wat te doen tegen de eikenprocessierups: handige tips

Tips

Wat te doen tegen rioolvliegjes: 6 tips

Rioolvliegjes: ze zijn klein, vaak licht- of donkergrijs en harig. Ze zijn niet alleen vies. Ook kunnen ze betekenen dat er iets in jouw woning mis is. Een lekkage bijvoorbeeld. Of een droogstaand sifon. Rioolvliegjes voelen zich thuis op vieze plaatsen. Plaatsen waar veel bacteriën en schimmels zitten die ziektes kunnen veroorzaken. Zo kom je van deze vieze vliegjes af.

Tips

Wat te doen tegen boktor: 5 tips

De boktor is een insect dat je liever niet in je woning ziet. De kever zelf is ongevaarlijk. Maar de larve ervan kan houtwerk flink kapotmaken. Net als houtworm is de larve van de boktor dol op hout. Toch zijn de 2 beestjes niet hetzelfde. Houtworm blijft vaak aan het oppervlak van het hout knagen. De boktorlarve vreet zich een weg tot aan de kern van het hout. Vooral grenen-, vuren- en dennenhout staan op zijn menu. Met deze tips bestrijdt je de boktor.

Tips

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden: 6 tips

Tips

Wespen bestrijden: 5 tips

Tips

Vuurwantsen bestrijden: 3 tips

Tips

Vliegen bestrijden: 5 tips

Niets is zo irritant als vliegen in huis. Steeds gaan ze weer ergens anders zitten. Op een blote arm. Op de krant. Op een cracker met kaas. Dat is behalve irritant ook nog eens vies. Ze kunnen namelijk ziektes overdragen. Met deze tips hou je ze buiten.