Samenwerking met Wagenplan

Gert Jan van Hassel (accountmanager Wagenplan) vertelt

WagenPlan is een samenwerking tussen Centraal Beheer Achmea en Athlon Car Lease. En dit jaar verkozen tot Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie Wagenparkbeheerders middelgrote en kleine leasemaatschappijen. Maar onze samenwerking gaat verder!

Uitbreiding mobiliteitsplan Centraal Beheer

Eind 2019 ben ik samen met mijn collega’s en een stel enthousiastelingen van Centraal Beheer om tafel gaan zitten. Met als doel een breder plan ontwikkelen op het gebied van mobiliteit. Centraal Beheer is 1 van de grootste autoverzekeraars van Nederland, maar wilde daarnaast een andere vorm van mobiliteit aanbieden. Met Private Lease bood WagenPlan een oplossing.

Private Lease: een logische stap

De markt voor Private Lease is groeiende. Onze auto’s worden al verzekerd via Centraal Beheer. En dat bevalt goed! Voor ons was het dan ook een logische stap om deze samenwerking verder te ontwikkelen. Daarbij stond de klant centraal. Samen wilden we een antwoord vinden op vragen als: wat wil de klant met Private Lease? Waar is de klant mee geholpen? En wat moeten we gezamenlijk doen om deze groep te bereiken?

Werkwijze

Centraal Beheer heeft veel kennis in huis. De mensen zijn gedreven en gefocust op nieuwe ontwikkelingen en nieuwe partnerships. Voordat we ons product aanpasten hebben we veel getest en uitgeprobeerd. Op zowel de bestaande versie als nieuwe ideeën. Daarnaast werkten we aan meer bekendheid van onze samenwerking met Centraal Beheer op het gebied van mobiliteit. Ik vond het prettig om in zo’n open sfeer samen te werken en om voor beiden win‑win situaties te creëren. En zoals het in ieder partnership wel voorkomt: het was niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Grotere organisaties werken soms langzamer dan dat we bij WagenPlan gewend zijn.

Prachtige resultaten

Nu, een jaar later, ben ik ontzettend blij met de resultaten. Vanuit onze samenwerking heeft de Private Lease tak van Wagenplan 20% extra omzet gemaakt. De stijging in de leaseauto’s heeft weer geleid tot een groei in het aantal autoverzekeringen bij Centraal Beheer. 

Nieuwe vormen van mobiliteit

Onze samenwerking stopt niet bij Private Lease. Ook bij zakelijke lease weten wij elkaar te vinden. Op dit moment onderzoeken we nieuwe oplossingen als aanvulling op de leaseauto’s. Elektrische fietsen en scooters bijvoorbeeld, maar ook OV-oplossingen, pool- en deelauto’s en privélease. We noemen dit ook wel nieuwe mobiliteit. En die zal ook verzekerd moeten worden.

Deelauto's in Zeist

Een mooi voorbeeld van nieuwe mobiliteit is ons gezamenlijke idee van een auto delen in Zeist. Want deelauto’s leveren is voor ons niet moeilijk, maar hoe verzeker je ze? Centraal Beheer heeft een daarom deelautoverzekering ontwikkeld waardoor wij weer makkelijker deelauto’s kunnen leveren.

Kortom, een samenwerking met alleen win-win situaties. En nog genoeg te beleven! "

Samen met Centraal Beheer

Ontdek het hier
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van samenwerken met Centraal Beheer?