Meisje in de tuin met water aan het spelen

Tips bij tropisch weer

Pas bij tropisch weer op voor bermbrand door uw uitlaat! En laat uw kinderen of huisdieren nooit alleen in de auto. Lees ook onze andere tips bij hitte.

Thuis 14 jul 2017 4 minuten

Meer tips bij tropisch weer 

Zorg goed voor uzelf

Trek luchtige kleren aan van katoen of linnen. Vermijd zware inspanning. Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur binnen of in de schaduw. En ga pas sporten als het wat koeler is.

Tropische cocktails of een koud biertje zijn heerlijk bij dit weer. Maar u kunt beter niet teveel alcohol drinken. Drink vooral veel water. Wel 2 liter per dag. Ook als u geen dorst heeft.

De temperatuur in een auto kan in 10 minuten 10 graden oplopen! Laat uw kinderen en huisdieren daarom nooit in de auto. En uw hond ook niet in een warme tent of caravan.

Gaat u op warme dagen ook naar het strand? Parkeer uw auto dan niet in de berm. Door uw hete uitlaat kan het droge gras makkelijk vlam vatten!

Uw huis blijft dan koeler. Open uw ramen pas als het koeler wordt. Pas op met zonwerende folie. Folie kan het raam breken door de warmte.

Waterballon valt op meisje

Vuur gaat snel

Open vuur, barbecueën en smeulende sigaretten veroorzaken al snel brand bij tropisch weer. Maar denk ook aan wensballonnen.

Lichamelijke ongemakken 

Bij een plotselinge verandering van de temperatuur houdt het lichaam vocht vast. Uw handen, enkels en voeten worden dik. Als u meer gewend raakt aan de temperatuur nemen de zwellingen af. U kunt ook uitslag krijgen door overmatig zweten. Koelen verlicht de jeuk.

Voorkom een zonnesteek 

Bij hitte of hoge zonnekracht is de zon meestal niet zo aangenaam meer. U kunt hoofdpijn krijgen, duizelig en misselijk worden. De tekenen van een zonnesteek. U voorkomt een zonnesteek door niet direct met uw hoofd de zon in te gaan.