Oud worden in eigen huis wil toch iedereen?

Oud worden in eigen huis wil toch iedereen?

De kat op schoot, rollator naast de bank. Een traplift, iets hoger toilet en een alarmknop bij de hand. Gewoon, omdat het kan. En omdat u niets liever wilt dan lekker thuis blijven wonen. Ook als u ouder wordt.

Thuis 14 aug 2017 3 minuten

Oud worden is fijn

Gemiddeld worden we steeds ouder. De kans is groot dat u ouder wordt dan uw ouders. En zeker ouder dan uw grootouders. U heeft dan nog veel jaren om te genieten. Mooie dingen te doen. Oud worden kan heel prettig zijn. Zeker als dat lukt in uw eigen huis.

Thuis wonen is fijner

Want dat is wat de meeste mensen het allerliefste willen: zelfstandig blijven wonen. Ook als u problemen krijgt met uw gezondheid. Want dat gaat vaak samen met ouder worden. Gelukkig heeft de overheid goede voorzieningen en subsidies die u ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen.

Thuis oud worden

Langer thuis blijven wonen

Een traplift nodig? Een iets hoger toilet? Hulp in het huishouden? Of verpleging in huis? Dat wordt meestal vergoed via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). En vaak betaalt de gemeente (mee aan) aanpassingen aan de woning.

In de basisverzekering

Ook zijn er veel hulpmiddelen die gewoon in de basis zorgverzekering zitten. Zoals de rollator of loopfiets. Het aangepaste bed. Het beademingsapparaat. Misschien zelfs wel die afstandsbediening om de gordijnen open te schuiven. Handig! Lees uw polis er maar eens op na.