Thuis

10 'maak het thuis gezellig' tips

Thuis

Door de coronamaatregelen speelt bijna ons hele leven zich thuis af. Naast ouder of partner zijn we ineens ook juf, meester, coach, klusser of sportinstructeur. Met deze tips maakt u het gezellig thuis. 

8 apr 2020
3 minuten

Langzaamaan knetter

Thuis werken en thuis leren, thuis eten en thuis leven. We zoeken allemaal naar een nieuw dagritme. Maar hoe hou je het leuk? Kinderen worden onrustig van de schermen. Hun ouders langzaamaan knetter van de vele nieuwe taken.

Netflix en verveling

De dagen lijken allemaal op elkaar nu. En wanneer u Netflix na 3 weken wel uit heeft, ligt de verveling op de loer. Vervelen is soms best gezond, maar het is fijner om het samen leuk te hebben. Zo maakt u de dagen toch bijzonder met elkaar.

10 'samen thuis' tips

Van letterspeurtocht tot samen kokkerellen

Begin de dag met een gezamenlijke work-out. Fitness, ochtendgymnastiek of yoga. Er zijn overal online programma’s te vinden voor ieder niveau of leeftijd. Of plan de work-out tijdens de leer- of werkpauze. Dan kunt u er daarna weer fris tegenaan!

Vind in en om het huis 15 dingen die beginnen met een A, of een B…. 26 dagen letterplezier! Dit kan ook buiten, tijdens een wandeling of fietstochtje. Waarbij de Q en de X extra uitdagend worden.

Maak een grabbelton met kleine opdrachtjes of iets lekkers. 2 keer per dag mag er gegrabbeld worden. Wie vindt het briefje met 'vandaag mag jij bepalen wat we eten'?

Maak samen een weekmenu en kook het ook samen. Of kook ieders lievelingsgerechten. Ook een kooktijdschrift of de Allerhande geeft houvast en inspiratie. Laat ieder z’n favoriete gerecht kiezen. En om de beurt is iedereen de chef. Bon appetit!

Geef iedere dag een landenthema. Volg samen een online les in de taal. Kook lokale specialiteiten. Maak een Spotifyplaylist van artiesten uit dat land en kijk ’s avonds een film uit dat land.

Iedereen heeft wel iets wat ‘ie zou willen veranderen in z’n huis of kamer. Zoek naar inspiratie en maak een moodboard. Juist kleine veranderingen kunnen heel veel doen. Een ander kleurtje op de muur of een nieuw bureau op de kinderkamer. Bestellen kan makkelijk online. Gezellig klussen met z’n allen!

Pak een groot vergrootglas, schepje of verrekijker en ga in de tuin op zoek naar beestjes. Kijk daarna samen op Google naar weetjes en foto’s. Maak er een online collage van. Of een klein fotoboekje.

Poets met z’n allen de badkamer, de keuken of de ramen. Kliederen met water doet het altijd goed!

Hou een vrijdagmiddag voortuinborrel met buurt. Ieder in z’n eigen voortuin met een drankje en hapje. Houd wel de regels van het RIVM in het achterhoofd. Maar zo kunt u op afstand toch samenzijn. Bij slecht weer zijn Zoom, Houseparty of Google hangouts een alternatief. Let op: deze apps hebben wel invloed op uw online privacy.

Pak een moment voor uzelf, claim een kamer, dim het licht en volg een online meditatiecursus. Even opladen. Zo blijft u in elke situatie ontspannen:).

Een vrijdagmiddagborrel, ieder in de eigen voortuin met een drankje en hapje