Knutselmateriaal

Een surprise maken met Sinterklaas

Lootjes trekken is vaak heel leuk! Maar een surprise knutselen kan lastig zijn. Sint doet het al langer dan vandaag. Daarom maakte hij 3 vlogs waarin hij makkelijke Sinterklaassurprises in elkaar knutselt. 

Thuis 19 nov 2018 2 minuten
Knutselmateriaal

Surprise? Verrassend!

Sinterklaassurprises zijn niet altijd knutselwerken met daarin het cadeautje verstopt. Een surprise kan ook een plagerijtje zijn. Zoals een luciferdoosje met daarin een briefje met de verstopplek van het pakje. Vervelende hulpsinterklazen leggen op die plek wéér een briefje met de volgende verstopplek van het cadeau. Het kan ook verrassend werken om in een grote doos steeds een kleiner ingepakt doosje te doen. En sommigen wikkelen zelfs een halve rol inpakpapier om 1 pepernoot. 

Surprise of een gedicht

Sinterklaas vindt het fijn als er een beetje moeite gedaan wordt voor elkaar. Het sinterklaascadeautje wordt met zorg uitgekozen. Dan maken de meeste hulpsinterklazen of een surprise, óf een sinterklaasgedicht. Maar het kan ook allebei! Na het zien van de surprise-vlogs is het maken van dat knutselwerk zo gepiept. En wat Sint betreft past daar ook heel goed een sinterklaasgedicht uit de Gedichtengenerator bij! Vul een naam en een onderwerp in voor een passend gedicht.