Koffer op bagageband

Bizarre bagage gevonden op 't vliegveld

Mensen houden van spullen. Vooral op vakantie sjouwen we veel mee. En dan raakt er wel eens iets kwijt. Alleen al op Schiphol zijn er vorig jaar 63.000 voorwerpen gevonden! En daar zat behoorlijke bizarre bagage bij.

Vakantie 24 apr 2018 3 minuten

173 voorwerpen per dag

Op Schiphol maakt het team van de afdeling Lost & Found iedere dag een ronde met een grote kar. Ze zamelen op verschillende plekken de gevonden voorwerpen in. Bijvoorbeeld bij de paspoortcontrole en de inlichtingenbalies. Vorig jaar waren dat gemiddeld 173 dingen per dag.

Kleding is het vaakst vergetenĀ 

Van alle gevonden voorwerpen waren de meeste kledingstukken (8.500). Maar ook op dure en belangrijke spullen zijn reizigers niet zuinig: bankpasjes (6.500), tablets (4.000), portemonnees (3.000) en laptops (2.500). En veel reizigers die slecht ter been zijn vergaten hun wandelstok of krukken (600).

Vrouw met koffer op vliegveld

Vind uw spullen terugĀ 

Gevonden voorwerpen op Schiphol worden minimaal 3 maanden, maximaal 1 jaar en 1 maand bewaard. Spullen worden alleen meegegeven aan reizigers die duidelijk kunnen aantonen dat zij de eigenaar zijn. Dus zorg ervoor dat uw bagage altijd herkenbaar is. En dat u het goed kunt beschrijven. Lees ook het artikel 'Da's pech, koffer weg' over zoekgeraakte bagage.

Verzeker uw bagage

Als u zelf uw Reisverzekering samenstelt, kunt u kiezen voor de optie Bagage op reis. Hiermee verzekert u zich voor beschadiging, verlies en diefstal van uw bagage. Bijvoorbeeld kleding, reisdocumenten en geld. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. Bekijk welk bedrag wij u betalen bij schade aan uw bagage.