Vakantie
Vakantie

Bizarre bagage gevonden op 't vliegveld

Mensen houden van spullen. Vooral op vakantie sjouwen we veel mee. En dan raakt er wel eens iets kwijt. Alleen al op Schiphol zijn er vorig jaar 63.000 voorwerpen gevonden! En daar zat behoorlijke bizarre bagage bij.

 • 24 apr 2018
 • 3 minuten
 • 0

Bizarre bagage gevonden

 1. 10.000 dollar! De reiziger die dit was vergeten kon gelukkig goed beschrijven hoe het geld was verpakt en kreeg het terug.
 2. Ledikantje: een babybedje met het matrasje er nog in.
 3. Zak gedroogde kevers: de insecten zaten keurig in doosjes verpakt.
 4. Rolex-horloge
 5. Schuurmachine
 6. Beugel
 7. Sneeuwkettingen
 8. Trombone: er zijn 43 muziekinstrumenten achtergelaten.
 9. Rijstkoker
 10. Apneu-apparaat: een apparaatje dat de luchtwegen openhoudt tijdens de slaap.

173 voorwerpen per dag

Op Schiphol maakt het team van de afdeling Lost & Found iedere dag een ronde met een grote kar. Ze zamelen op verschillende plekken de gevonden voorwerpen in. Bijvoorbeeld bij de paspoortcontrole en de inlichtingenbalies. Vorig jaar waren dat gemiddeld 173 dingen per dag.

Kleding is het vaakst vergeten 

Van alle gevonden voorwerpen waren de meeste kledingstukken (8.500). Maar ook op dure en belangrijke spullen zijn reizigers niet zuinig: bankpasjes (6.500), tablets (4.000), portemonnees (3.000) en laptops (2.500). En veel reizigers die slecht ter been zijn vergaten hun wandelstok of krukken (600).

Vrouw met koffer op vliegveld

Vind uw spullen terug 

Gevonden voorwerpen op Schiphol worden minimaal 3 maanden, maximaal 1 jaar en 1 maand bewaard. Spullen worden alleen meegegeven aan reizigers die duidelijk kunnen aantonen dat zij de eigenaar zijn. Dus zorg ervoor dat uw bagage altijd herkenbaar is. En dat u het goed kunt beschrijven. Lees ook het artikel 'Da's pech, koffer weg' over zoekgeraakte bagage.

Verzeker uw bagage

Als u zelf uw Reisverzekering samenstelt, kunt u kiezen voor de optie Bagage op reis. Hiermee verzekert u zich voor beschadiging, verlies en diefstal van uw bagage. Bijvoorbeeld kleding, reisdocumenten en geld. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. Bekijk welk bedrag wij u betalen bij schade aan uw bagage.