Maak goede afspraken

Met uw werkgever als u met sabbatical gaat

Dat betekent ook dat uw werkgever niet verplicht is om uw loon door te betalen. En dat u geen recht heeft op een uitkering als u ziek wordt. De dag dat uw sabbatical eindigt, is eigenlijk de 1e ziektedag. Als u dan nog ziek bent. Vanaf die dag heeft u ook weer recht op loon en dus op een ziektewetuitkering. Bent u na 2 jaar nog ziek en tenminste 35% arbeidsongeschikt? Dan kunt u een WIA-uitkering aanvragen bij het UWV. Praat altijd met uw werkgever over wat er gebeurt als u tijdens uw verlof ziek wordt. En maak daar afspraken over. Of kijk in uw cao wat er wel en niet geregeld is.
Na uw sabbatical komt u normaal gesproken in uw eigen functie terug. Tenzij u andere afspraken heeft gemaakt. Het is altijd goed om dat voor de zekerheid vast te laten leggen. Wat u ook afspreekt. Dan staat niemand voor verrassingen.
Laat uw collega’s en werkgever gewoon weten hoe u het liefst contact houdt. Of niet. Bent u lang weg? Dan is het altijd goed om iets van u te laten horen. U blijft tenslotte een collega. Denk er wel aan dat u niet alleen foto’s stuurt van die palmboom waar u onder zit. Uw collega’s gunnen u dat vast, maar toch.