Stel in keuken

Nu genieten van uw pensioen? Ga op sabbatical 

Waarom zou u pas genieten van uw vrije tijd als u met pensioen gaat? Misschien ligt dat voor u nog ver in de toekomst. Er is een manier om het pensioengevoel eerder te ervaren. Lees de voordelen van regelmatig op sabbatical gaan!

Geldzaken 19 sep 2017 2 minuten

Alvast oefenen met pensioen

Als u later echt met pensioen gaat weet u beter hoe u uw tijd wilt indelen. Voor u geen ‘zwart gat’, omdat u niet weet hoe of met wie u uw tijd wilt doorbrengen.

Flexibel denken over werk en pensioenleeftijd

Wie regelmatig op sabbatical gaat, gaat op een andere manier denken over werk en privé. Uw loopbaan bestaat uit korte sprints in plaats van een langere marathon. U haalt als het ware een stukje van uw pensioen naar voren. Misschien geeft dat u ook de energie om langer door te werken.

Doe nieuwe inzichten en energie op

Bij een sabbatical denken mensen al gauw aan een safari of een wandeltocht door de Andes. Maar u kunt ook gewoon uw nieuwsgierigheid volgen. Altijd al een cursus schilderen willen doen? Vloeiend Italiaans willen spreken? Ontdekken of de lokale politiek iets voor u is? Probeer het uit. Misschien ontdekt u wel talenten die daarna uw loopbaan een nieuwe richting geven.

Waar en wanneer u wilt

Ze worden 'digital nomads' genoemd en werken van over de hele wereld. Meestal zijn ze zzp’er en met een laptop, wifi en Skype houden ze contact met hun klanten. Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar misschien ontdekt u er tijdens uw sabbatical wel achter wat uw ideale werkplek is. En hoe u dat mogelijk maakt.
Stel in keuken