Meisje met waterballon

De 6 leukste campingspelletjes

Lekker op de camping. Iedereen geniet. Maar soms slaat de verveling toe bij de kinderen. Met deze spelletjes wordt het snel weer gezellig!

Archief 28 jun 2021 3 minuten

1. Handjeklap

Ga in een kring zitten. Iemand klapt 1 keer in zijn handen. Daarna klapt degene aan zijn rechterkant 1 keer in zijn handen. Dit gaat zo door, totdat iemand 2 keer in zijn handen klapt. Want dan verandert de richting. Hoe sneller er geklapt wordt, hoe moeilijker het is.

2. Watertikkertje

Speel tikkertje met een natte spons. Degene die geraakt wordt, neemt de spons over. Dit is vooral een leuk spel als het warm weer is.

3. Waterballonnen

Bij warm weer zijn waterballonnen altijd een succes. Bijvoorbeeld waterballonnen overgooien. Degene die nat wordt, is af. Of gewoon een waterballonnengevecht: ook leuk voor de papa's en mama's!

4. Stoepdarten

Teken een dartbord van 3 cirkels op de grond. De binnenste cirkel is 100 punten, de middelste 25 en de buitenste cirkel is 10 punten. Gooi om de beurt steentjes. Het kind met de meeste punten is de winnaar.

5. Badslipperrace

Ieder kind trekt de badslippers van zijn vader of moeder aan en draagt 2 bekertjes water. Op deze veel te grote slippers lopen ze een parcours. Aan het einde van het parcours leegt ieder kind de bekertjes in een emmer. Wie het snelst het water in de emmer krijgt, heeft gewonnen.

6. Speurtocht

Een speurtocht mag op vakantie nooit ontbreken. Vooral in het donker! Lekker griezelen met het hele gezin. Voor u het weet doet de hele camping mee!