Caravan in de natuur

Fijner kamperen met de camping lifehacks

Kamperen betekent vrijheid. Leven in de natuur. Maar sommige dingen zijn minder leuk. Zoals die vieze douche. En de insecten. Maar voor deze camping ergernissen bestaan slimme oplossingen: de camping lifehacks.

Archief 28 jun 2021 2 minuten

Ik miste de luxe

Eerlijk gezegd had ik vroeger weinig met kamperen. Die vieze wc irriteerde me. En die insecten. Dat gedoe met barbecueën. Ik geef toe, ik was gewoon verwend. Ik miste de luxe van ons huis. Mijn speelgoed. Op de camping verveelde ik me. Terwijl dat eigenlijk niet nodig was geweest.

Lifehacks maken het leuker

Vroeger legde ik de link tussen kamperen en ongemakken. Nu weet ik dat ik kamperen makkelijk leuker had kunnen maken. Door hulpmiddelen die we altijd wel bij ons hadden. Door simpele oplossingen. Waar je maar net op moet komen. Lifehacks worden ze genoemd.

Lifehacks voor de camping

Door deze camping lifehacks wordt kamperen leuker

 • Neem kapotte tennisballen mee als u naar de camping gaat. En zet deze op de haringen. Zo trapt u daar zeker niet op.
 • Maak aan de scheerlijnen lichtgevende bandjes vast. Dan ziet u deze ’s avonds beter.
 • Een nooddeken is niet alleen handig als het heel koud is. Ook als het heel heet is. De nooddeken legt u dan overdag op uw tent. De deken stoot warmte af. Waardoor het koeler blijft in de tent. Als het koud is, legt u de deken lekker op uw slaapzak.
 • Tegen de kou kunt u nog meer doen. U kunt bijvoorbeeld speelgoedtegels van schuimrubber op de vloer leggen. Dan blijft die lekker warm. Neem bovendien bubbelplastic mee. Plak het tegen de plastic ramen van uw vouwwagen. Dat isoleert goed.
 • Neem krijtjes mee als u gaat kamperen. Mieren houden niet van krijtjes. En blijven weg van plekken waar gekrijt is.
 • Muggen houden niet van kruidnagels in een limoen. Of salie op een vuurtje.
 • Vliegen en wespen kunt u eenvoudig van uw drankje weghouden. Gewoon door een cupcakepapiertje op uw glas te leggen. Gaatje erin, rietje erdoor en drinken maar.
 • Neem babydoekjes mee als u naar de douche of wc gaat. Of vochtige doekjes.
 • Een wc-rol wordt nooit meer nat als u deze in een lege plastic pot stop. Een snee aan de zijkant en het wc-papier kan er doorheen.
 • In plaats van sandalen kunt u een douchematje meenemen. Dan kunt u uw voeten makkelijker wassen.
 • Gaat u douchen? Neem een microfiber handdoek en een plastic zak mee. Zo’n handdoek weegt bijna niets, en wordt sneller droog. En in de zak kunnen de kleren als u aan het douchen ben. Blijven ze in ieder geval droog.
 • Bereid thuis al eten voor. Breek bijvoorbeeld daar al eieren. Meng het eigeel en eiwit in een fles. In een andere fles mengt u de pannenkoekenmix, eieren en melk. In een koeltas kunt u ze een paar dagen bewaren. Gaat u koken op de camping? Dan hoeft u alleen maar in 1 van de flessen te knijpen.
 • Om te kunnen barbecueen is een barbecue niet nodig. Een blikje fris is genoeg. Even opdrinken, en dan snijden maar. Het blikje snijdt u in tweeën. Kooltjes erin. Klaar. 
 • Staat er al een barbecue? Maar zijn er geen aanmaakblokjes? Die zijn ook niet nodig. Gewoon wat kolen in een eikarton doen. Even het karton aansteken, en daar is het vuur.
 • Met een zaklantaarn heeft u meer licht dan u denkt. Het enige dat u moet doen, is een fles vullen met water. Plak daarna de zaklantaarn tegen de fles aan. Of zet de lantaarn op de plek van de dop. Zolang het licht maar in de fles schijnt. Dan heeft u een lamp die het goed doet.
 • Uit uw mobiele telefoon komt prima muziek. Zeker als u het koppelt aan boxjes die u zelf heeft gemaakt. Bijvoorbeeld met een keukenrol en 2 plastic bekertjes. Snijd een gleuf in de keukenrol, en doe uw smartphone erin. Maak aan de uiteindes van de keukenrol de bekertjes vast. Daar heeft u uw box.
Kamperende vrienden

Ik wil weer kamperen

Na meer dan 30 jaar heb ik weer zin om te kamperen. Misschien koop ik wel een caravan. Of een vouwwagen. Ik denk dat mijn kinderen dat erg leuk vinden. Als ik weer ga kamperen, zal ik 2 dingen anders doen. Ik zal de camping lifehacks gebruiken. En ik zal de vouwwagen verzekeren. Of de caravan.