Goed voorbereid je hypotheek aanvragen

Volg de Hypotheek Academie

 

Wat is de Hypotheek Academie?

Video Hypotheek Academie
Huis gevonden, hypotheek regelen. Hoe ga jij dat doen? Laat je alles regelen door je financieel adviseur? Of draai je zelf aan de knoppen en vraag je je hypotheek online aan? Hoe je je hypotheek ook gaat regelen, het is altijd slim om goed voorbereid te zijn.

Want weet jij waarom je beter voor een lineaire of annuïteitenhypotheek kunt kiezen? Weet je hoe lang je je rente vast wil zetten? En wist je bijvoorbeeld dat je, als je aflost, vaak minder rente gaat betalen?

Een makkelijke manier om jezelf in te lezen in het hele hypotheekgebeuren, is de Hypotheek Academie. Met filmpjes en artikelen leer je wat er komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek. Over de belastingregels, over de financiering van nieuwbouwhuizen, over het proces van een hypotheekaanvragen. En ook over de verschillende hypotheekvormen, looptijd, risicoklassen, Nationale Hypotheek Garantie en financiering van verbouwingen.

De Academie bestaat uit 38 onderwerpen in 8 hoofdstukken. Dat klinkt misschien als een lange zit, maar je kunt in 1,5 uur de Hypotheek Academie volgen. Eén avondje dus. Of een middag. Wanneer je wilt. Je kunt ook stoppen en verder gaan wanneer je wilt, want in de Hypotheek Academie wordt bijgehouden hoe ver je bent.

Aan het einde van elk hoofdstuk kan je een toets doen om te testen wat je hebt geleerd. De vragen hiervoor zijn vergelijkbaar met het niveau van de Kennis- en Ervaringstoets die je moet doen als je zelf online een hypotheek aanvraagt. Slaag je voor de toets, dan krijg je een certificaat. Dat is niet alleen leuk voor aan de muur. Met het certificaat krijg je vrijstelling voor de Kennis-en Ervaringstoets als je bij Centraal Beheer online een hypotheek aanvraagt.

Je hypotheek is een langlopende financiële verplichting. Je leent geld en dat geld moet je ook terugbetalen. Maak dus bewuste keuzes en sluit goed voorbereid je hypotheek met de Hypotheek Academie.