Jinko zonnepanelen

Bekijk de eigenschappen van het paneel

Er zijn ontzettend veel soorten, maten en merken zonnepanelen te koop. Allemaal met bepaalde eigenschappen. Onze partner Soly installeert zonnepanelen van het merk Jinko Solar. In dit artikel leggen we uit wat de eigenschappen van dat paneel zijn en waarom zij daarvoor kozen.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Merk en model

De zonnepanelen van Soly zijn van het merk Jinko Solar. Ze gebruiken het model ‘Tiger Neo N-type 430 Wp full black’. Deze panelen hebben een vermogen van 430 wattpiek (Wp). Dat vertelt ons hoeveel elektriciteit ze kunnen opwekken als de omstandigheden goed zijn. Een paneel met een lager Wp wekt minder op dan een paneel met een hoger Wp. Het Tiger Neo N-type paneel is populair vanwege de goede prijs en prestaties. En dat is dan ook 1 van de belangrijkste redenen waarom Soly hiervoor heeft gekozen.

Jinko zonnepanelen
  • 430 Wp
  • Afmetingen 177 x 114 cm
  • 22 kg
  • 21,27% modulerendement

De fabrikant Jinko Solar

Jinko Solar is een groot bedrijf uit China. Klanten hebben soms het gevoel dat Chinese panelen van lagere kwaliteit zijn. Maar met Jinko Solar hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Ze zijn een sterk merk in de wereld van zonne-energie en overal ter wereld actief.

De juiste afmetingen voor een mooi legplan

Veel panelen hebben ongeveer dezelfde afmetingen. Panelen met een hoog vermogen zijn vaak groter. Maar laat u zich daar niet door leiden. Grotere panelen zijn niet altijd handig voor het legplan op uw dak. Jinko Solar panelen zijn 177 x 114cm groot en wegen 22kg. Onze adviseurs helpen u graag met het beste legplan voor een mooie installatie die veel elektriciteit opwekt.

Tier 1-klasse staat voor kwaliteit

Jinko Solar behoort tot de top 2% van zonnepanelenfabrikanten ter wereld, de ‘Tier 1-klasse'. Dat betekent dat ze aan hoge normen moeten voldoen.

  • De fabrikanten van Tier 1-merken investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D).
  • De Tier 1-merken maken al minstens 5 jaar zonnepanelen.
  • Het productieproces is volledig geautomatiseerd.
  • Alle tier 1-merken zijn verticaal geïntegreerd. Dat betekent dat het gehele proces in handen is van hetzelfde bedrijf.

Het ontwerp van de zonnepanelen

Niet alleen de technische eigenschappen van zonnepanelen zijn belangrijk; het oog wil ook wat! Jinko's zonnepanelen worden gemaakt van monokristallijn materiaal. Daardoor hebben de panelen een zwart ontwerp. Monokristallijne panelen hebben een hoger rendement dan blauwe polykristallijne zonnepanelen. Maar zijn ook iets duurder. Toch wordt vaker voor monokristallijne zonnepanelen gekozen. Door hun betere werking en omdat veel mensen ze mooier vinden.

Product- en vermogensgarantie

Veel fabrikanten geven een productgarantie tussen de 10 en 15 jaar. De Tiger Neo N-type panelen hebben 25 jaar garantie op het product en 30 jaar garantie op het vermogen. Vermogensgarantie betekent dat het paneel een bepaald vermogen moet hebben na een bepaalde tijd. De productgarantie verzekert dat het product niet kapotgaat bij normaal gebruik. De Tiger Neo N-type panelen gaan minimaal 30 jaar mee. Zo geniet u lange tijd van uw eigen zonne-energie.

De prijs van zonnepanelen

De zonnepanelen worden in grote aantallen in China gemaakt. Het proces is bijna helemaal geautomatiseerd. Daardoor is er een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Weinig tot geen onderhoud nodig

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat ze weinig tot geen onderhoud vereisen. Regen spoelt de panelen schoon, waardoor regelmatig onderhoud niet nodig is.

Met alleen de zonnepanelen bent u er nog niet. Ook is de omvormer heel belangrijk. Wilt u meer lezen over het type omvormer? Dat leggen we hier uit.

Bent u geïnteresseerd in Jinko zonnepanelen via Centraal Beheer? Bekijk de mogelijkheden voor uw huis met onze scan. Of boek meteen een gratis en vrijblijvend online adviesgesprek.