Tuinhulp

Betrouwbare hulp met groene vingers

Het voorjaar is in zicht. Dat wordt grasmaaien, onkruid wieden en struiken snoeien. En misschien is het ook tijd om die groene aanslag van de tegels te verwijderen. Kunt u wel een beetje hulp gebruiken? Wij helpen u aan een tuinhulp. Of u nu eenmalig hulp in de tuin zoekt, of een tuinhulp die wekelijks komt. 
 • Kies een gescreende tuinhulp bij u uit de buurt
 • Veilig en makkelijk betalen via iDEAL
 • Meer dan 27.000 actieve hulpen

Boek uw tuinhulp

Online boeken

 • Makkelijk direct zelf regelen
 • Binnen 1 werkdag uw aanvraag online
 • € 19,95 bemiddelingskosten als u via ons een tuinhulp heeft gevonden
Boek online

Telefonisch boeken

 • Persoonlijk telefonisch geholpen op een tijdstip dat u zelf kiest
 • Uitgebreide service van Hlprs om de juiste tuinhulp te vinden
 • € 29,95 bemiddelingskosten als u via ons een tuinhulp heeft gevonden
Boek telefonische intake

We werken samen met Hlprs. Voor de uitvoering van de dienst gaat u een overeenkomst met de tuinhulp aan. Centraal Beheer bemiddelt hierin.'

Zoekt u werk als tuinhulp? Dan kunt u zich aanmelden.

Zo boekt u een tuinhulp:

Bij een telefonische intake geeft u door wanneer onze partner Hlprs u kan bellen.

Bij een online boeking ontvangt u een e-mail met een link. Via deze link gaat u akkoord met de voorwaarden van Hlprs. Binnen een werkdag ontvangt u uw persoonlijke account. U maakt hiervoor een wachtwoord aan. En u kunt zelf een tuinhulp boeking plaatsen: de eerste stap hierbij is om uw wensen door te geven.

Bij een telefonische intake neemt u uw wensen telefonisch met Hlprs door.

Op basis van uw wensen kiest u een aantal tuinhulpen uit de buurt. Accepteert de tuinhulp? Dan kunt u kennis maken.

Nog geen match? Na 24 uur kunnen ook andere tuinhulpen op uw aanvraag reageren. Bij elke tuinhulp ziet u een profiel met vaak een foto, motivatie en reviews van andere klanten. U maakt vervolgens zelf een keuze.

 

U maakt kennis en de tuinhulp gaat voor u aan de slag! Heeft u toch geen klik met de tuinhulp? Dan gaat Hlprs graag voor u op zoek naar een andere tuinhulp.

Typische tuinklussen

Benieuwd welke klussen de tuinhulp voor u kan doen? Wij hebben een aantal typische tuinklussen op een rij gezet.

Voor een mooi en vol grasveld is het belangrijk om regelmatig te maaien. Zo krijgen kleinere grassprieten de kans om groot en sterk te worden. Bovendien voorkomt regelmatig grasmaaien kale plekken. 

Grasmaaien kan een flinke klus zijn. In de zomer en lente moet het gras 1 tot 2 keer per week gemaaid worden. In het najaar hoeft dit minder vaak. En in de winter groeit het gras amper, dus dan hoeft u het ook niet te maaien.

U herkent het vast wel, na de winter zit uw terras onder de groene aanslag. Door weinig zon en een vochtige periode hebben mossen en algen vrij spel gehad om zich lekker te nestelen op uw terras of tuinpad. Maar met deze tips bent u er zo vanaf!

 • Vul een emmer met heet water en voeg 6 eetlepels soda en groene zeep toe. Verdeel het sopje over de tegels en schrob met een harde bezem. Laat het even inwerken en spoel het weg met water.
 • Groene aanslag kunt u ook verwijderen met schoonmaakazijn. Veeg de tegels schoon. Meng het azijn met water en verspreid het met een gieter over de tegels. Laat het een paar nachten intrekken en schrob daarna het terras schoon met een harde bezem.
 • Gebruik geen chloor om de groene aanslag op het terras te reinigen. Er zijn genoeg milieuvriendelijke terrasreinigerproducten die u kunt gebruiken.
 • Pas op met een hogedrukreiniger. Daarmee kunt u de voegen uit het terras spuiten en tegels beschadigen. Waardoor mossen en algen dieper in de steen komen. Dan bent u volgend jaar verder van huis!

 

Om te zorgen dat uw tuin straks weer mooi in bloei staat, moet er eerst gesnoeid worden. 

Snoeitips:

 • Voor elke soort plant is er een ander moment om te snoeien. Kijk voor het ideale snoeimoment van uw plan in deze snoeikalender.
 • Snoei met een plan. Zoek van te voren op (via internet of in een boek) hoe ver u uw plant kunt terugsnoeien. Sommige planten mogen heel ver worden teruggesnoeid. Bij andere moet u even oppassen. Zo mag u lavendel bijvoorbeeld nooit tot op het hout snoeien.
 • Gebruik een goede snoeischaar. Een goede schaar is veilig en niet bot. Met een goede schaar ontstaat er een gladde snoeiwond aan de plant, die snel kan herstellen.

Als er planten in uw tuin groeien die u liever niet heeft, noemen we dit onkruid. Ongewenste planten dus. En de makkelijkste manier om die weg te halen is met de hand, een schoffel of een schepje. Door regelmatig te schoffelen, haalt u onkruid weg als het nog klein is.

Het probleem met onkruid is vaak dat het niet wegblijft nadat u het heeft verwijderd. Onkruid vergaat niet. Haal het onkruid daarom met wortel en al uit de tuin. 

Een andere manier om te voorkomen dat onkruid in de tuin (terug)groeit, is door de bodem te bedekken. Bijvoorbeeld met boomschors of met een mooi bodembedekkend plantje.

Groeit er iets in de tuin wat u niet zelf heeft gepland? Maar vindt u het wel mooi? Laat het dan gewoon staan! Het is pas onkruid als u het niet in uw tuin wilt hebben.

Spring is coming! Hoog tijd om de tuin zomerklaar te maken met deze klussen:

 • Nieuwe plantjes planten? Spit de tuin om. En bemest de grond zodat er voldoende voeding in de bodem is voor de nieuwe planten.
 • Snoeien! Sommige planten heeft u in de herfst al gesnoeid. Maar in het voorjaar mag er opnieuw gesnoeid worden.
 • Maak het gras in orde: door het gras te maaien en te bemesten. Maar ook door het weghalen van vilt en mos in het gras. Dit heet verticuteren. Met een verticuteerhark gaat u door het gras. U verwijdert zo het mos en vilt uit het gras. En er komen gaatjes in de grond. Zo krijgen de wortels meer lucht.
 • Maak het terras schoon met een hogedrukspuit. En geef eventueel de tuinmeubels een likje verf of lak.

Door de tuin winterklaar te maken, zorgt u dat de planten de winter overleven. Én dat er in het voorjaar al mooie bollen opkomen.

Dit zijn typische winterklaar tuinklussen:

 • Het gras de laatste keer maaien
 • Uitgebloeide bloemen en planten snoeien
 • Zorg dat planten die niet tegen vorst kunnen, goed worden beschermd. Of haal ze naar binnen.
 • Voorjaarsbloembollen planten
 • De heg knippen zodat deze netjes is tijdens de winter

Handig om te weten over Tuinhulp

Hoe vaak?

Hoe vaak de tuinhulp komt, mag u zelf kiezen. Wekelijks of 2-wekelijks. Of tegen een iets hogere uurprijs elke maand of eenmalig. Wat u het beste uitkomt! De tuinhulp maakt de tuin voor u ook zomer- of winterklaar.

Kosten

De gemiddelde uurprijs van een tuinhulp is € 25,-. Dit is inclusief vakantiegeld, vakantiedagen en kort verzuim. Echt goed geregeld dus! Aan het eind van de maand ontvangt u de rekening van de tuinhulp. Deze betaalt u gemakkelijk online via iDEAL.

Onze partner

Voor Tuinhulp werken wij samen met Hlprs. Hlprs heeft een groot netwerk met hulpen in de tuin, huishoudelijke hulp en het vinden van oppas. Daardoor is er altijd wel een betrouwbare tuinhulp bij u in de buurt te vinden.

Veelgestelde vragen

Heeft u  nog vragen over de dienst Tuinhulp? Het antwoord op veelgestelde vragen kunt u hier lezen.