Tuinhulp

Betrouwbare hulp met groene vingers

Altijd maar grasmaaien, onkruid wieden en struiken snoeien. De tuin is een flinke klus. Heeft u geen tijd of zin om dit zelf te doen? Met de Tuinhulp helpen wij u aan een tuinman of -vrouw. Of u nu eenmalig hulp in de tuin zoekt, of een tuinhulp die wekelijks komt.

 • Kies een gescreende tuinhulp bij u uit de buurt
 • Veilig en makkelijk betalen via iDEAL
 • Meer dan 27.000 actieve hulpen

Boek uw tuinhulp

Online boeken

 • Makkelijk direct zelf regelen
 • Binnen 1 werkdag uw aanvraag online
 • € 14,95 bemiddelingskosten als u via ons een tuinhulp heeft gevonden
Boek online

Telefonisch boeken

 • Persoonlijk telefonisch geholpen op een tijdstip dat u zelf kiest
 • Uitgebreide service van Hlprs om de juiste tuinhulp te vinden
 • € 24,95 bemiddelingskosten als u via ons een tuinhulp heeft gevonden
Boek telefonische intake

We werken samen met Hlprs. Voor de uitvoering van de dienst gaat u een overeenkomst met de tuinhulp aan. Centraal Beheer bemiddelt hierin.'

Zoekt u werk als tuinhulp? Dan kunt u zich aanmelden.

Zo boekt u een tuinhulp:

Bij een telefonische intake geeft u door wanneer onze partner Hlprs u kan bellen.

Bij een online boeking ontvangt u een e-mail met een link. Via deze link gaat u akkoord met de voorwaarden van Hlprs. Binnen een werkdag ontvangt u uw persoonlijke account. U maakt hiervoor een wachtwoord aan. En u kunt zelf een tuinhulp boeking plaatsen: de eerste stap hierbij is om uw wensen door te geven.

Bij een telefonische intake neemt u uw wensen telefonisch met Hlprs door.

Op basis van uw wensen kiest u een aantal tuinhulpen uit de buurt. Accepteert de tuinhulp? Dan kunt u kennis maken.

Nog geen match? Na 24 uur kunnen ook andere tuinhulpen op uw aanvraag reageren. Bij elke tuinhulp ziet u een profiel met vaak een foto, motivatie en reviews van andere klanten. U maakt vervolgens zelf een keuze.

U maakt kennis en de tuinhulp gaat voor u aan de slag! Heeft u toch geen klik met de tuinhulp? Dan gaat Hlprs graag voor u op zoek naar een andere tuinhulp.

Handig om te weten over Tuinhulp

Alles is geregeld

Laat het onderhoud van uw tuin over aan Tuinhulp. Of het nu gaat om grasmaaien,  snoeien of onkruid verwijderen. De tuinhulp doet het voor u. Zodat u lekker kunt genieten van de tuin. Hoe vaak de tuinhulp komt, mag u zelf kiezen. Wekelijks of 2-wekelijks. Of tegen een iets hogere uurprijs elke maand of eenmalig. Wat u het beste uitkomt! De tuinhulp maakt de tuin voor u ook zomer- of winterklaar.

Kosten

Bij een online boeking betaalt u eenmalig € 14,95 bemiddelingskosten. Bij een telefonische boeking is dat € 24,95. U betaalt deze kosten alleen als u via ons een tuinhulp heeft gevonden. De gemiddelde uurprijs van een tuinhulp is € 25,-. Dit is inclusief vakantiegeld, vakantiedagen en kort verzuim. Echt goed geregeld dus! Aan het eind van de maand ontvangt u de rekening van de tuinhulp. Deze betaalt u gemakkelijk online via iDEAL.

Onze partner

Voor Tuinhulp werken wij samen met Hlprs. Hlprs heeft een groot netwerk met hulpen in de tuin, huishoudelijke hulp en het vinden van oppas. Daardoor is er altijd wel een betrouwbare tuinhulp bij u in de buurt te vinden.

Typische tuinklussen

Benieuwd welke klussen de tuinhulp voor u kan doen? Wij hebben een aantal typische tuinklussen op een rij gezet.

Voor een mooi en vol grasveld is het belangrijk om regelmatig te maaien. Zo krijgen kleinere grassprieten de kans om groot en sterk te worden. Bovendien voorkomt regelmatig grasmaaien kale plekken. 

Grasmaaien kan een flinke klus zijn. In de zomer en lente moet het gras 1 tot 2 keer per week gemaaid worden. In het najaar hoeft dit minder vaak. En in de winter groeit het gras amper, dus dan hoeft u het ook niet te maaien.

Om te zorgen dat uw tuin straks weer mooi in bloei staat, moet er eerst gesnoeid worden. 

Snoeitips:

 • Voor elke soort plant is er een ander moment om te snoeien. Kijk voor het ideale snoeimoment van uw plan in deze snoeikalender.
 • Snoei met een plan. Zoek van te voren op (via internet of in een boek) hoe ver u uw plant kunt terugsnoeien. Sommige planten mogen heel ver worden teruggesnoeid. Bij andere moet u even oppassen. Zo mag u lavendel bijvoorbeeld nooit tot op het hout snoeien.
 • Gebruik een goede snoeischaar. Een goede schaar is veilig en niet bot. Met een goede schaar ontstaat er een gladde snoeiwond aan de plant, die snel kan herstellen.

Als er planten in uw tuin groeien die u liever niet heeft, noemen we dit onkruid. Ongewenste planten dus. En de makkelijkste manier om die weg te halen is met de hand, een schoffel of een schepje. Door regelmatig te schoffelen, haalt u onkruid weg als het nog klein is.

Het probleem met onkruid is vaak dat het niet wegblijft nadat u het heeft verwijderd. Onkruid vergaat niet. Haal het onkruid daarom met wortel en al uit de tuin. 

Een andere manier om te voorkomen dat onkruid in de tuin (terug)groeit, is door de bodem te bedekken. Bijvoorbeeld met boomschors of met een mooi bodembedekkend plantje.

Groeit er iets in de tuin wat u niet zelf heeft gepland? Maar vindt u het wel mooi? Laat het dan gewoon staan! Het is pas onkruid als u het niet in uw tuin wilt hebben.

Winter is coming! Door de tuin winterklaar te maken, zorgt u dat de planten de winter overleven. Én dat er in het voorjaar al mooie bollen opkomen.

Dit zijn typische winterklaar tuinklussen:

 • Het gras de laatste keer maaien
 • Uitgebloeide bloemen en planten snoeien
 • Zorg dat planten die niet tegen vorst kunnen, goed worden beschermd. Of haal ze naar binnen.
 • Voorjaarsbloembollen planten
 • De heg knippen zodat deze netjes is tijdens de winter

Is het voorjaar? Hoog tijd om de tuin zomerklaar te maken met deze klussen:

 • Nieuwe plantjes planten? Spit de tuin om. En bemest de grond zodat er voldoende voeding in de bodem is voor de nieuwe planten.
 • Snoeien! Sommige planten heeft u in de herfst al gesnoeid. Maar in het voorjaar mag er opnieuw gesnoeid worden.
 • Maak het gras in orde: door het gras te maaien en te bemesten. Maar ook door het weghalen van vilt en mos in het gras. Dit heet verticuteren. Met een verticuteerhark gaat u door het gras. U verwijdert zo het mos en vilt uit het gras. En er komen gaatjes in de grond. Zo krijgen de wortels meer lucht.
 • Maak het terras schoon met een hogedrukspuit. En geef eventueel de tuinmeubels een likje verf of lak.

Veelgestelde vragen

Onze partner Hlprs heeft een groot netwerk met tuinhulpen. Personen die u graag helpen in uw tuin. Dit zijn dus geen hoveniersbedrijven. Tuinhulp word je niet zomaar. Alle tuinhulpen hebben een verplichte ID-controle gedaan. Die bewijst dat de naam in het profiel van de Tuinhulp overeenkomt met de naam in zijn ID-bewijs. Zo weet u wie u over de vloer krijgt.

Wanneer u een tuinhulp gekozen heeft, sluit u een arbeidsovereenkomst met de tuinhulp. Deze overeenkomst valt onder de Regeling dienstverlening aan huis.

Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met onze partner Hlprs en zo helpen een tuinhulp te vinden.

Mensen helpen doen we al meer dan 100 jaar. We zijn er goed in. Maar mensen veranderen. De markt verandert. Dus veranderen wij mee. Door heel Nederland Tuinhulp te bieden. En vooral gemak. Vanuit die gedachte ontwikkelen we steeds meer diensten waarmee we mensen verder helpen. Met Tuinhulp wil Centraal Beheer u helpen om snel een goede hulp in de tuin te regelen. Zo heeft u tijd over voor de leuke dingen.

Nee. Tuinhulp is voor iedereen die snel en gemakkelijk een betrouwbare tuinhulp in huis zoekt. U hoeft dus geen klant van Centraal Beheer te zijn om gebruik te maken van deze dienst. Voor Tuinhulp werken wij samen met Hlprs.

U ontvangt aan het eind van de maand een rekening van onze partner Hlprs.

U kunt de rekening betalen via iDEAL of automatische incasso. Zodra u de rekening heeft voldaan, ontvangt de tuinhulp direct zijn of haar geld voor de gewerkte uren. U betaalt nooit contant aan de tuinhulp.

Met Tuinhulp wordt u zo snel mogelijk gekoppeld aan de juiste tuinhulp op basis van uw wensen. Met een netwerk van tuinhulpen door heel Nederland heeft u snel een tuinhulp gevonden. En hoeft u zelf niet te zoeken. U betaalt voor deze service. Daarom rekenen wij bij een online boeking eenmalig € 14,95 bemiddelingskosten, en bij een telefonische boeking € 24,95. Bij een telefonische boeking krijgt u meer persoonlijke service van Hlprs. U betaalt deze kosten alleen als er een match is én de tuinhulp voor u aan de slag gaat. U betaalt deze kosten alleen als u via ons een tuinhulp heeft gevonden. De betaling verloopt via onze partner Hlprs.

Ja. Het doen van een boeking is altijd vrijblijvend tot u een overeenkomst sluit met een hulp.

Ja. U kunt de arbeidsovereenkomst in onderling overleg met de tuinhulp beëindigen. Of u kunt de overeenkomst opzeggen. Maar alleen als u daarvoor een goede reden heeft en de wettelijke opzegtermijn in acht neemt. Wanneer de tuinhulp korter dan 5 jaar bij u werkt, is dat 1 maand.

Werkt de tuinhulp langer dan 2 jaar bij u en zegt u de arbeidsovereenkomst op? Dan heeft de tuinhulp ook recht op een transitievergoeding. Dit is eenderde maandsalaris per dienstjaar.

Wilt u meer informatie, of bent u niet tevreden? Laat het onze partner en ons vooral weten door te mailen naar help@hlprs.nl. Hlprs neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel tijdens werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur naar 085-2019689.

Zoekt u werk als tuinhulp? Plan dan geen intakegesprek via deze website. Maar meld u aan.
Dit is via ons helaas niet mogelijk.
Dat hangt af van uw verzekering. Wanneer u een Inboedel All Risk verzekering van Centraal Beheer heeft, bent u meestal gedekt voor schade aan uw spullen door werk van uw tuinhulp. Voor meer informatie, kunt u terecht bij onze klantenservice.
Nee, dat hoeft niet. U kunt er wel voor kiezen om dat te doen als u een tuinhulp boekt. Als u de reiskosten vergoedt, heeft u waarschijnlijk wel een grotere keuze aan tuinhulpen.

Nee dat kan niet. Dit zijn de werkzaamheden die de tuinhulp voor u doet: onkruid wieden, gras maaien, snoeien, de tuin zomer- of winterklaar maken. En het bijhouden van uw tuin.

Alle tuinhulpen zijn gescreend. Dit betekent in ieder geval dat elke tuinhulp bij Hlprs een ID-verificatie heeft gedaan. Zo weet u dat de identiteit van de tuinhulp klopt. En of de tuinhulp ook de dienst mag uitvoeren.