Centraal Beheer biedt Bouwkundige keuring aan

Centraal Beheer en Perfectkeur werken samen

Een huis kopen. Daar komt veel bij kijken. Naast de financiële zaken zoals een hypotheek en verzekeringen loopt de huizenkoper vaak tegen andere zaken aan. De koper wil bijvoorbeeld weten wat de staat van het huis is en kan deze informatie zelfs nodig hebben bij de aanvraag van een hypotheek. Daarom biedt Centraal Beheer vanaf nu Bouwkundige keuring aan.

Een onafhankelijk bouwkundig inspecteur voert binnen 5 dagen een keuring uit

De klant krijgt na de Bouwkundige keuring binnen 48 uur een compleet bouwkundig rapport. Het rapport laat de staat van de woning zien en foto’s van de elementen die zijn beoordeeld. Ook leest de klant een inschatting van de eventuele herstelkosten.

Centraal beheer start pilot met Perfectkeur

Bij het selecteren van een nieuwe partner kijkt Centraal Beheer naar klantbeoordelingen van mogelijke partners, de ervaring in de markt, of de partner een landelijke dekking heeft, of de ambitie van de partner bij de ambitie van Centraal Beheer past en natuurlijk of er een ‘klik’ is tussen beide partijen. Perfectkeur kwam als best passende partner uit de scan.

Perfectkeur is specialist in bouwkundige keuringen

Perfectkeur doet al jarenlang bouwkundige keuringen. Deze partner heeft goed opgeleide, ervaren en bouwkundige inspecteurs in dienst die door heel Nederland huizen keuren. De NHG, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die bij de Autoriteit Financiële Markten zijn geregistreerd erkennen de rapporten van Perfectkeur.
“Centraal Beheer werkt graag met Perfectkeur samen omdat ze flexibel zijn, snel kunnen schakelen en de ambitie hebben om te groeien. Een betrouwbare partner die al een bewezen staat van dienst heeft in de markt en kwaliteit levert die wij voor onze klanten wensen.” - Ivo Steenbergen, Centraal Beheer

Een pilot laat snel en met weinig innovatierisico resultaten zien 

Bij de ontwikkeling van nieuwe diensten werkt Centraal Beheer normaal gesproken met het stage-gate model. Dit proces maakt het mogelijk om binnen korte tijd en met zo weinig mogelijk risico een nieuwe dienst te introduceren. Maar omdat de klantbehoefte voor bouwkundige keuringen al bewezen is in de markt, kunnen we een paar stappen van het stage-gate model 'overslaan'. We starten daarom direct een pilot met Perfectkeur. Zo maken we nog meer snelheid, zonder dat het innovatierisico toeneemt.

Tijdens de pilot onderzoekt Centraal Beheer de wensen van de doelgroep 

Dat huizenkopers vaak een bouwkundig rapport nodig hebben, heeft zich al bewezen in de markt. Ook is bekend dat verschillende partijen met succes een bouwkundig rapport aanbieden. Met deze pilot onderzoeken we of de doelgroep van Centraal Beheer het interessant vindt dat wij de Bouwtechnische keuring aanbieden. En of deze doelgroep ook gebruik wil maken van de dienst. 

De pilot loopt van 10 mei tot 10 augustus 2021

Op basis van de ervaringen en resultaten van de pilot beslissen Centraal Beheer en Perfectkeur na 3 maanden of ze samen blijven werken.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Mail je vraag naar lab55@achmea.nl. Kan jij wat voor onze klanten betekenen en wil je graag samenwerken? Laat het ons dan weten. We gaan graag met je in gesprek.