Meer groen zorgt ervoor dat het water beter weg kan.

Slimme watertips: van regenton tot groen dak
Gebruik regenwater
7 manieren om slim met water om te gaan
Als het langere tijd droog is, kunnen we ons een flinke plensbui vaak bijna niet meer voorstellen. Toch valt er in Nederland best wat regen. Een regenton is een simpele en goedkope manier om water op te vangen. Het opgevangen regenwater kun je op droge dagen gebruiken in je tuin. Met een gieter of een speciale sproeier voor de regenton. Ook kun je met het regenwater je ramen of auto wassen. Zo bespaar je drinkwater. Zorg voor een automatische stop zodat de regenton niet overstroomt als het veel regent.
Een regenton kun je kopen of zelf maken. Sebastiaan (42) deed het laatste. Zijn tuin in een nieuwbouwwijk onder de rook van Arnhem ging op de schop. Hij legde een moesstrook aan. Al die plantjes hebben natuurlijk wel water nodig. Wel zo duurzaam om daar regenwater voor te gebruiken. Een tweedehands metalen vat toverde hij om tot een regenton. Praktisch én goedkoper dan een standaard regenton. “Aan de onderkant heb ik een kraantje gemaakt. Aan de achterzijde heb ik bovenaan een gat gemaakt. De regenpijp is hierop aangesloten. Bovenop de regenton staan plantjes. In de regenton kan maar liefst 200 liter water.’
Checklist Woning Verduurzamen
Deel dit artikel
Ook interessant

Dynamisch energiecontract? Zo werkt het

Je huis verwarmen met airco

Betalen voor terugleveren van stroom?

Energie besparen: 7 tips
Natuurvriendelijk isoleren: zo pak je dat aan
Een nieuwe uitspraak van de Raad van State is volop in het nieuws. Isolatieplannen kunnen op de tocht komen te staan door de aanwezigheid kleine vleermuizen en vogels. Veel van deze beschermde diertjes nestelen zich in kieren en spleten van huizen. Daar heeft vanaf nu iedereen rekening mee te houden. Maar hoe doe je dat? Natuurvriendelijk isoleren biedt uitkomst.