Ruim 18 miljoen om huis Rotterdammers energiezuiniger te maken

De gemeente Rotterdam heeft 18,6 miljoen euro Rijksgeld gekregen om de huizen van Rotterdamse minima energiezuiniger te maken. Dat is nodig omdat mensen met lage inkomens dat vaak zelf niet kunnen betalen. "In deze tijden is het meer dan nodig om Rotterdammers te helpen bij het verduurzamen van hun huis.

Met deze extra middelen kunnen ze daartoe een stap zetten die zorgt voor verlaging van de energierekening", aldus wethouder Chantal Zeegers (Klimaat).

Mensen met lage inkomens kunnen dankzij het extra geld aanspraak maken op een zogenoemde energieklusser, die energiebesparende maatregelen in huis installeert. Bijvoorbeeld het instellen van radiatoren waardoor er precies genoeg warm water doorheen gaat om de woning goed te verwarmen. Dat bespaart stookkosten, aldus de gemeente.

Rotterdammers met een inkomen tot 140 procent van het bijstandsniveau kunnen aanspraak maken op een energieklusser. In oktober liet de gemeente al weten 15,5 miljoen euro te reserveren om Rotterdammers met geldzorgen tegemoet te komen.