Wat komt er kijken bij het ophangen van een lamp?

Net een nieuwe, mooie plafond- of hanglamp gekocht? Dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk ophangen. Weet u niet hoe het moet? Met ons 6-stappenplan kunt u het gewoon zelf. Om het u gemakkelijk te maken hebben we ook alles voor u getekend.

Oude lampen, nieuwe lampen

Een retrolamp van de kringloop, een simpele toiletlamp of een hippe nieuwe lamp. Het ophangen van een lamp gaat in de meeste gevallen op dezelfde manier. Nog nooit zelf een lamp opgehangen? Met het juiste gereedschap en een beetje technisch inzicht is dit goed te doen. En met ons stappenplan leggen wij u precies uit hoe u de lamp ophangt.

Video: stappenplan lamp ophangen

Tip: Lamp aansluiten op een dimmer

We gaan in ons stappenplan uit van een lamp die op een schakelaar aangesloten wordt. En niet op een dimmer. Wilt u bijvoorbeeld een LED lamp aansluiten op een dimmer? Niet elke LED lamp is hetzelfde. Het kan zijn dat een nieuwe LED lamp niet dimbaar is. Of op de bestaande dimmer niet werkt. Zorg in dat geval voor een dimbare LED lamp of een geschikte dimmer.

Hulp nodig?

Lukt het niet om de lamp te installeren? Of laat u het toch liever over aan een vakman? Boek dan eenvoudig een elektricien via onze Klushulp.