Oekraïne en uw verzekeringen

Wat is verzekerd?

Wij begrijpen het als u vragen heeft over uw verzekeringen rondom het gewapend conflict in Oekraïne. Daarom zetten we de meestgestelde vragen voor u op een rij.

Algemeen

Nee, schade die wordt veroorzaakt door of een gevolg is van een gewapend conflict (zoals oorlog) en atoomkernreacties en alles wat hiermee te maken heeft, is altijd uitgesloten.

Woonverzekering

Nee, dit heeft geen gevolgen voor uw opstal- of inboedelverzekering. Uw huis en spullen blijven gewoon verzekerd. De mensen die u (tijdelijk) opvangt, maken namelijk geen deel uit van uw huishouden. Zij zijn dus geen verzekerden. U hoeft dan ook geen aanpassingen door te geven.

Ja, dat is verzekerd. Het gebruiken van uw 2e huis of vakantiehuis door vluchtelingen zien wij hetzelfde als het gebruik van het huis door huurders. En verhuur is verzekerd.

Aansprakelijkheid

De mensen uit Oekraïne die u thuis opvangt, zien wij als uw logés. Logés zonder een eigen aansprakelijkheidsverzekering zijn op uw aansprakelijkheidsverzekering meeverzekerd.

Nee, u bent dan niet verzekerd. Schade die wordt veroorzaakt door of een gevolg is van een gewapend conflict is altijd uitgesloten

Rechtsbijstand

Nee, dit heeft geen gevolgen voor uw rechtsbijstandsverzekering. De mensen die u opvangt uit Oekraïne zijn geen verzekerden op uw rechtsbijstandverzekering.

Reisverzekering

In gebieden met kleurcode groen, geel en oranje bent u verzekerd. Heeft het gebied een rood reisadvies? Dan bent u niet verzekerd.
Schade die wordt veroorzaakt door of een gevolg is van een gewapend conflict is altijd uitgesloten. Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u de reisadviezen per land.

Auto-, Camper en Caravanverzekering

Wij raden af om naar Oekraïne te reizen vanwege de veiligheidsrisico’s, zoals ook aangegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is sprake van een gewapend conflict. Schade die wordt veroorzaakt door of een gevolg is van een gewapend conflict is altijd uitgesloten.