Autoverzekering

Wilt u een autoverzekering met een lage premie? En wilt u zelf bepalen waarvoor u zich verzekert? Dan verzekert u uw auto bij Centraal Beheer Achmea. U stelt bij ons zelf uw autoverzekering samen. Zo kiest u bijvoorbeeld zelf hoe hoog uw eigen risico is. U betaalt nooit voor iets wat u niet nodig heeft.

645.000 mensen kozen onze Autoverzekering

Onder andere door deze voordelen:

 • Diefstal of total loss: Bij de WA+ en All Risk-dekking vergoeden wij de eerste 3 jaar de aanschafprijs. Ook bij tweedehands auto's.
 • Premiekorting: U krijgt korting als uw werkgever, vereniging of belangenorganisatie een collectiviteitsafspraak met ons heeft gemaakt.
 • Bagage: Uw bagage is standaard verzekerd tot € 250,-.
 • Accessoires: Al uw accessoires zijn standaard verzekerd bij WA+ en All Risk dekking.
 • Schadeherstel: U krijgt vervangend vervoer als u voor ons schadeherstelnetwerk kiest.
 • Ruitschade: U betaalt géén eigen risico bij ruitreparatie.
 • 14 dagen bedenktijd: U krijgt na het afsluiten van onze autoverzekering 2 weken bedenktijd.
 • Onze uitmuntende 24/7 service en schadeafhandeling: Met een 8,6 hoog gewaardeerd door onze klanten vanwege het gemak, de klantgerichtheid en onze persoonlijke en vriendelijke experts.
 • Stel zelf uw ideale autoverzekering samen: Gun uzelf de vrijheid om uw ideale autoverzekering op maat samen te stellen.
Bereken uw premie   Direct sluiten

Aanschafwaarderegeling

Stel dat uw auto gestolen wordt. Of u krijgt een ongeluk waardoor uw auto total loss is. Belangrijk om dan te weten welke vergoeding u krijgt van uw verzekering. Want u wilt waarschijnlijk een nieuwe auto kopen. Maar krijgt u wel genoeg geld om een andere auto te kopen? Bij ons krijgt u een hoge vergoeding, omdat wij een aanschafwaarderegeling hebben.

Aanschafwaarde in plaats van de dagwaarde

Is uw auto gestolen of total loss? En gebeurt dit binnen 3 jaar nadat u de auto kocht? Als u kiest voor de WA+ of All Risk-dekking krijgt u van ons de aanschafwaarde en niet de dagwaarde. U kunt dan weer een auto kopen die op uw vorige auto lijkt. Want de aanschafwaarde is het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. De dagwaarde is het bedrag dat uw auto vlak voor het ongeluk waard was. Heeft u schade aan uw auto? Ook dan rekenen wij met de aanschafwaarde in plaats van de dagwaarde.

Auto duurder dan € 50.000,-

Was uw auto duurder dan € 50.000,-? Dan geldt er een andere vergoeding als uw auto gestolen of total loss is. Gebeurt dit binnen 3 jaar nadat u de auto kocht? Dan betalen we de dagwaarde plus 10%.

Na 3 jaar?

Wij betalen de dagwaarde als uw auto bij diefstal of total loss ouder dan 3 jaar is. Een expert bepaalt dan wat de auto waard was vlak voordat u schade kreeg. Of vlak voordat uw auto werd gestolen.

We betalen soms niet

Bij Centraal Beheer Achmea bent u natuurlijk goed verzekerd. Toch zijn er ook dingen die niet verzekerd zijn. Bijvoorbeeld:

 • Als u zelf letselschade heeft of alleen schade aan uw eigen auto heeft. Dit geldt als u alleen een WA-verzekering heeft.
 • Als de bestuurder niet mag rijden omdat hij geen geldig rijbewijs heeft.
 • Als de bestuurder alcohol, medicijnen of drugs heeft gebruikt.
 • Als u de schade met opzet heeft veroorzaakt.
 • Heeft u Pechhulp Nederland of Hulpverlening Buitenland? Dan krijgt u geen hulp van de Alarmcentrale als uw auto niet APK goedgekeurd was, toen u pech kreeg.

We betalen soms minder

Heeft u een Schadeverzekering Inzittenden of een Ongevallenverzekering Inzittenden? Dan betalen we 25% minder als u tijdens het ongeluk geen gordel om had. Dit geldt ook als de mensen die met u meerijden geen gordel om hebben.

Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent?

En wanneer wij in sommige situaties niet of minder uitkeren? Lees dan de polisvoorwaarden.

Wilt u meer weten over verzekeringen?

Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Deze websites geven u ook betrouwbare informatie.


Veelgestelde vragen

Wilt u iets weten over het afhandelen van schade bij uw Autoverzekering? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan gerust onze Klantenservice: .

U kunt via uw werkgever korting krijgen op de premie. Of via uw vereniging of belangenorganisatie. Wij moeten dan wel afspraken hierover hebben gemaakt. U kunt dit via ‘Korting via uw werkgever’ terugvinden.

U bepaalt zelf of u eigen risico heeft. U kiest namelijk voor een eigen risico van € 0,-, € 150,- of € 300,-. Het eigen risico is een vast bedrag dat u betaalt bij schade. Kiest u voor een eigen risico? Dan betaalt u een lagere premie. U kunt uw eigen risico op elk moment veranderen.

Nee, u betaalt geen extra kosten. Bij ons betaalt u namelijk geen:

 • kosten om uw polis te maken (poliskosten);
 • kosten om de verzekering te verlengen (prolongatiekosten);
 • kosten voor onze administratie (administratiekosten).

Onze premies zijn inclusief assurantiebelasting. Assurantiebelasting is belasting die u betaalt over de premie van schadeverzekeringen.

Een schade-expert bepaalt of we uw auto nog kunnen laten repareren. Alleen als uw auto 'total loss' is, laten we de auto niet meer maken. Dan zijn de reparatiekosten namelijk hoger dan 2/3 van de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat uw auto waard was net voor de schade.

Ja, dat kan. U kunt uw premie van de Autoverzekering direct online berekenen. Ook kunt u gelijk de verzekering online afsluiten

U hoeft geen aparte verzekering af te sluiten. De spullen in en aan uw auto zijn namelijk standaard meeverzekerd.

Accessoires

U bent standaard verzekerd voor schade aan de accessoires die bij de auto horen. Met accessoires bedoelen we alles wat er op, in of aan de auto gemonteerd is. Bijvoorbeeld een autoradio/cd-speler, metallic lak, een ingebouwd navigatiesysteem of een trekhaak. Hiervoor betaalt u geen extra premie.

Bagage

U bent ook verzekerd voor schade aan uw bagage. Voor maximaal € 250,-. Met bagage bedoelen we de spullen in of op de auto. Deze spullen zijn niet aan de auto gemonteerd. Bijvoorbeeld een jas die u in uw auto heeft laten liggen of een los navigatiesysteem.

De vergoeding hangt af van wanneer u uw auto kocht. Is uw auto gestolen of total loss? En gebeurt dat binnen 3 jaar nadat u de auto kocht? We betalen dan de aanschafwaarde als u de dekking WA+ of All Risk heeft afgesloten. De aanschafwaarde is het bedrag dat u voor uw auto heeft betaald. Na 3 jaar betalen we altijd de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat uw auto waard was net voor de schade.

De vergoeding hangt ook af van de aanschafwaarde. Heeft u meer dan € 50.000,- betaald voor uw auto? Dan betalen wij de dagwaarde plus 10%. Dit doen we alleen in de eerste 3 jaar nadat u de auto kocht. Na 3 jaar betalen we altijd de dagwaarde.

Of kies uit één van de onderstaande vragen.

 

Ik heb schade aan mijn voertuig. Wat moet ik doen?

U meldt eenvoudig uw schade online. Wij nemen uw schade direct in behandeling of nemen contact met u op bij aanvullende vragen. Geef direct uw schade aan ons door.

Waar kan ik mijn schadevrijejaren vinden?

Uw schadevrije jaren vindt op uw huidige polis.


8,2
De verzekeringen van Centraal Beheer worden gemiddeld beoordeeld met een 8,2. (Gebaseerd op 218 beoordelingen.)