RentePlús Rekening

Een hoge rente én vrij opneembaar

 
Mijn verzekeringsmap
Voor het beheren van uw bankzaken
 
Bel ons
(055) 579 8100
Laat ons u bellen
E-mailen

U krijgt 1,45% rente op uw RentePlús Rekening. Dit is een variabele rente. Dat betekent dat de rente elke dag anders kan zijn. U krijgt de rente elke maand na afloop van die maand. Daardoor krijgt u ook rente over de rente die u kreeg in eerdere maanden. Daarom noemen we de 1,45% rente de effectieve rente op jaarbasis.

Uw voordelen op een rij

 • U krijgt een scherpe variabele rente.
 • U betaalt geen kosten als u geld opneemt.
 • Het maakt niet uit hoeveel geld u minimaal inlegt.

Makkelijk internetbankieren

U kunt uw spaarrekening online beheren in Mijn Verzekeringsmap.

Snel de RentePlús Rekening gebruiken

Opent u nu een RentePlús Rekening? Dan kunt u na 2 werkdagen al geld storten op uw rekening. U heeft gelijk voordeel van de hoge rente.

Depositogarantiestelsel: uw geld is veilig

De RentePlus Rekening valt onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank (DNB). Het depositogarantiestelsel garandeert een bedrag van € 100.000,- per persoon per instelling (ongeacht het aantal rekeningen). In het geval van een en/of rekening van twee personen geldt dit per persoon. Uw spaarrekening wordt via Centraal Beheer Achmea geopend bij de Achmea Retailbank N.V.. De bedragen gelden voor het totaal aan spaargeld dat u heeft bij Centraal Beheer Achmea, Avéro Achmea en FBTO. Meer informatie over het depositogarantiestelsel vindt u op de site van DNB.

Voorwaardenwijziging RentePlús Rekening

Met ingang van 1 september 2013 zijn de voorwaarden voor de RentePlus Rekening gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen leest u hier.

Services bij de RentePlús Rekening

U krijgt bij ons heel goede service.

U logt in op uw persoonlijke pagina. Daar kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week geld overmaken. Ook ziet u hoeveel geld er op uw rekening staat.

U geeft veranderingen in uw situatie eenvoudig door. Bijvoorbeeld als u een andere rekening wilt gebruiken om de inleg te betalen. U gebruikt daarvoor het wijzigingsformulier. U vindt dit formulier op uw persoonlijke pagina.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de RentePlús Rekening? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Kijk ook bij de Meest gestelde vragen bij de Downloads. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan gerust onze Klantenservice: (055) 579 8100.

De RentePlus Rekening valt onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank (DNB). Het depositogarantiestelsel garandeert een bedrag van € 100.000,- per persoon per instelling (ongeacht het aantal rekeningen). In het geval van een en/of rekening van twee personen geldt dit per persoon. Uw spaarrekening wordt via Centraal Beheer Achmea geopend bij de Achmea Retailbank N.V.. De bedragen gelden voor het totaal aan spaargeld dat u heeft bij Centraal Beheer Achmea, Avéro Achmea en FBTO. Meer informatie over het depositogarantiestelsel vindt u op de site van DNB.

U krijgt een e-mail met uw rekeningnummer 2 werkdagen nadat u een RentePlús Rekening aanvraagt. Vanaf dat moment kunt u geld overmaken naar uw RentePlús Rekening. Dit doet u vanaf de tegenrekening die u doorgeeft. Heeft u geen e-mail van ons gekregen na het aanvragen van de rekening? Dan kan het zijn dat deze e-mail tussen uw ongewenste e-mail staat.

De rente wordt iedere dag berekend. Wij gebruiken de eerste van de maand als start van de renteberekening. Dat noemen we de rentedatum of de valutadatum. We betalen uw rente op de derde werkdag na afloop van die maand. U ziet de rente op de vierde werkdag van de maand op uw persoonlijke pagina staan. Doordat u elke maand rente krijgt, ontstaat het 'rente-op-rente-effect’. U leest hier wat ‘rente-op-rente-effect’ betekent.

Nee, u kunt alleen een bedrag overmaken naar uw tegenrekening. Dit is de rekening die u gebruikt om de inleg te betalen.

U kunt uw rekening bekijken via 'Mijn Verzekeringsmap'. Dat is uw persoonlijke pagina op centraalbeheer.nl/mijngegevens. In ‘Mijn Verzekeringsmap’ ziet u:

 • hoeveel geld er op uw rekening staat;
 • een overzicht van bij- en afschrijvingen.

We werken de gegevens over het geld op uw rekening elke dag bij.

Geeft u een opdracht op maandag tot en met vrijdag voor 21.00 uur? Dan staat het geld meestal de volgende werkdag al op uw rekening. Opdrachten op zaterdag en zondag kunnen wat langer duren.

U vindt de actuele rente steeds op uw persoonlijke pagina of in het renteoverzicht. De actuele rente is de rente die op dat moment geldt. Heeft u meer dan € 250.000,- op uw rekening? Dan kan het zijn dat u een andere rente krijgt over het bedrag boven € 250.000,-.

FATCA, dat staat voor Foreign Account Tax Compliance Act, is bedoeld om Amerikaanse belastingplichtigen, die buiten de VS tegoeden aanhouden, belastingaangifte te laten doen bij de Amerikaanse Belastingdienst. De Nederlandse overheid heeft met de VS afspraken gemaakt over het uitwisselen van gegevens. Meer informatie vindt u op de site van de NVB.

Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor het correct betalen van belasting. Steeds vaker sparen en/of beleggen burgers buiten het land waar ze wonen. Hierdoor betalen mensen soms te weinig belasting of betalen ze niet aan de juiste belastinginstantie.

U bent Amerikaans belastingplichtig als een of meerdere van de onderstaande situaties op u van toepassing is/zijn:

 • U heeft een Amerikaans paspoort
 • U woont in de VS
 • U bent geboren in de VS
 • U heeft een Amerikaans woonadres, postadres of telefoonnummer
 • U maakt periodiek geld over naar de VS
 • U heeft een gevolmachtigde met een Amerikaans adres
 • U heeft een Per Adres (P/A) in de VS

 

Als u belastingplichtig bent, vult u dit document in om dit kenbaar te maken. Of u belasting moet betalen is onder andere afhankelijk van het belastingverdrag tussen Nederland en de Verenigde Staten (VS) of bijvoorbeeld uw inkomen.