Onderzoek: zonnepanelen met vakantiegeld?

We vroegen bijna 2.000 huiseigenaren waar ze hun vakantiegeld dit jaar aan willen besteden. 37% van hen wil dit gebruiken voor hun woning. 22% daarvan overweegt om te investeren in zonnepanelen.

Thuis 23 jun 2020 2 minuten

Vakantiegeld voor het huis?

Het vakantiegeld is een fijn extra bedrag om te gebruiken voor uw woning. Van tuin tot interieur: er is altijd wel iets wat aangepakt kan worden. Ruim een vijfde van de mensen die hun woning willen verbeteren, denkt aan zonnepanelen. Daar komt natuurlijk wel wat bij kijken. Een bank kiest u uit een mooi woonblad, in de showroom of misschien online. U let op de kleur, het materiaal, de prijs… Maar hoe werkt dat voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kiezen

Bij zonnepanelen is de kleurkeuze eenvoudig: blauw of zwart. Ook over de plek hoeft u waarschijnlijk niet lang te denken: dat wordt het dak. Er zijn wel verschillende types. Daardoor verschilt ook de hoeveelheid energie die een paneel opwekt. Vraag vooraf advies. Dan weet u of uw dak geschikt is. En welke panelen bij u passen.

Terugverdientijd

Uit het onderzoek blijkt dat men soms twijfelt over de kosten en de opbrengst van zonnepanelen. Zonnepanelen verdient u meestal binnen 6 tot 7 jaar terug. Het besparen begint direct. Zodra de panelen zijn geïnstalleerd, kan uw maandelijkse energievoorschot omlaag.

Klik op de afbeelding om de resultaten te bekijken of te downloaden.

Onderzoek vakantiegeld 2020

Het hele jaar door zonne-energie

Zonnepanelen werken niet alleen in de zomerperiode. Ook in de minder zonnige jaargetijden leveren ze energie op. U bespaart daardoor het hele jaar op uw energiekosten. En kunt ze dus ook na de zomer laten installeren.

Subsidie voor zonnepanelen

Het vakantiegeld helpt u op weg bij de aanschaf van zonnepanelen. In sommige gemeentes zijn er subsidies voor duurzame maatregelen. Een andere optie is de Duurzaamheidslening. Dit is een lening met gunstige voorwaarden voor energiebesparende maatregelen.