dakgoot met bladeren

Herfst: ideaal om thuis te klussen

De avonden worden langer. Zon en regen wisselen elkaar af. Het is herfst! Een seizoen om gezellig te koken. Of een serietje te kijken. Maar ook om te gaan klussen. Of het nu goed weer is of slecht, u kunt altijd iets doen. 

Thuis 2 okt 2017 3 minuten

Klussen? Gewoon doen

Klussen? Niet iedereen vindt het even leuk. Maar het moet soms gebeuren. Het is belangrijk om uw huis goed te onderhouden. U woont dan fijner in uw huis. Omdat het bijvoorbeeld minder tocht in huis. En omdat u energie bespaart. Hoe beter u het huis bijhoudt, hoe kleiner de kans op schades in de toekomst.

Doe makkelijke klussen

Maar ja, klussen is best moeilijk. Al zijn er ook makkelijke klussen. Kijk maar eens naar de tekeningen van de binnenkant en de buitenkant van een huis. U ziet wat u zo gedaan heeft, wat iets meer moeite kost en waarvoor een expert nodig is. Misschien bent u die expert zelf. Of regelt u er liever 1?

Klussen in de herfst 

Welke klussen kunt u binnen of buiten doen

Infographic binnen klussen
infographic buiten klussen

Er is altijd iets te doen

De tekeningen op deze pagina laten zien welke klussen u prima buiten kunt doen. En welke klussen u binnen kunt doen. Het kan immers best zonnig zijn in de herfst. Maar het kan ook flink gaan regenen. Dan kunt u klussen doen waardoor uw huis comfortabeler wordt. En u er nog fijner woont.

Tip: plan een klusdag

Van even tussendoor klussen komt vaak weinig. Plan daarom van tevoren op welke dag u wilt klussen. Heeft u kinderen, regel dan voor deze klusdag oppas.  Vul deze dag zo goed mogelijk. Vraag bijvoorbeeld ook aan de vakman om op deze dag te komen.