5 tips 

Zo vermindert u stress op het werk:

Kantoortuinen zijn hip, maar niet altijd even handig. Te veel prikkels zorgen soms voor stress. En het is best lastig om de aandacht bij het werk te houden met al die kakelende collega’s. Merkt u dat uw medewerkers hier last van hebben? Zorg dan voor een stilteruimte.
Ziet u dat iemand niet lekker in zijn vel zit? Wacht niet af tot de medewerker naar u komt. Dan is het soms al te laat en is het punt van verzuim nabij. Neem de tijd en vraag wat er aan de hand is. Gehoord worden lucht meestal op. En vaak is een oplossing snel gevonden.
Lang achter de computer zitten is niet goed voor het lijf. Rug-, nek- en schouderklachten leiden de aandacht af van het werk. En maken mensen soms prikkelbaar. Een stoelmassage is een goede manier om er weer tegenaan te kunnen. Deze massage wordt door de Belastingdienst goedgekeurd als Arbo-voorziening. Als werkgever krijgt u belastingvoordeel omdat u in de gezondheid en duurzaamheid van uw medewerkers investeert. 
Medewerkers voelen zich soms bezwaard om (een extra) pauze te nemen. Laat managers hierin het goede voorbeeld geven. Bijvoorbeeld door met het hele team een kop koffie te drinken. Weg van de eigen werkplek. En maak uw medewerkers bewust van het nemen van pauzes. Leer ze om dagelijks momenten in hun agenda’s te blokkeren. Dit geeft rust.
Iemand een goed gevoel geven werkt altijd positief. Vraagt u tijdelijk veel van uw medewerkers? Bijvoorbeeld omdat het een drukke periode is in de branche? Of heeft een team die ene belangrijke klant binnengehaald? Verras ze dan met iets leuks als dank voor het harde werken. Denk hierbij aan een dagje uit, een borrel of gewoon een lekkere taart.