Meisje aan het verhuizen

Op kamers. En dan?

Daar ging ze dan… Met een laatste tas vol kleding verdween ze achter de sluitende deuren van de trein.  Op kamers in Groningen: ver weg van papa en mama. Heeft ze alles goed geregeld? En hoe zit het met haar verzekeringen?

Archief 24 jun 2019 2 minuten

Goed verzekerd op kamers

M'n dochter had het al snel op een rijtje. Voordat ik met m'n eigen lijstje kon beginnen. Echt een kind van d'r moeder. Alle verzekeringen had ze uitgezocht. En dat terwijl ik bij een verzekeraar werk!

Mijn dochters lijstje*

“Ik heb het ff gecheckt, mam! Kijk maar!
  • Ik moet de spulletjes in m'n kamer zelf verzekeren! Volgens de  site van Centraal Beheer is er een speciale studentenverzekering. Mama, regel jij dat even op jouw werk? Enne, betalen jullie de premie?
  • Een reisverzekering is niet nodig. Jullie hebben een gezinsdekking. Ik hoor daar ook bij! Ook al woon ik op kamers.
  • Een verzekering voor rechtsbijstand is al geregeld. Ik sta al gewoon op de polis.
  • Voor aansprakelijkheid ben ik via jullie verzekerd. Maak ik iets van iemand anders stuk dan kunnen jullie het gewoon melden bij jullie verzekering. Mooi toch?”

*Ons gezin is verzekerd bij Centraal Beheer. Check altijd bij uw verzekeraar of uw studerende kind verzekerd is. Dit is bij iedere verzekeraar weer anders.

Laat het los!

De hele dag houd ik me in. 's Avonds krijg ik een appje:  ''We hebben het supertof hier!'' Ik bekijk de foto die ze stuurt. Met haar huisgenootjes kijkt ze me stralend aan, biertje in de hand. Ik weet het: voor haarzelf hoef ik geen verzekering af te sluiten.

Vrouw op bank kijkt naar laptop