Betalen met bitcoins

Zakelijk betalen met bitcoins

Bitcoin is digitaal geld met voordelen. U kunt er altijd en overal bij en betalen is snel én veilig. Maar hoe werkt het precies en welke voordelen heeft het? We nemen u mee in de wereld van het digitale geld.

Zakelijk 25 jan 2018 3 minuten

De bitcoin is een unieke reeks cijfers en getallen

U kunt betalen met de bitcoin vergelijken met een e-mail waarin een wachtwoord staat. Iedere bitcoin heeft een eigen wachtwoord dat alleen de eigenaar bezit totdat hij geld overmaakt. Een bitcoin kan worden opgedeeld in kleinere eenheden tot wel 8 cijfers achter de komma.

Miljoenen mensen en bedrijven

Miljoenen mensen en bedrijven betalen met de bitcoin. Ze maken allemaal deel uit van het bitcoin-netwerk. Hierdoor is de bitcoin niet van 1 centrale uitgever zoals van een bank. Gebruikers kunnen met software elkaar snel, goedkoop en op een veilige manier betalen.

4 voordelen van betalen met de bitcoin

  • Betalen met de bitcoin is makkelijker en veiliger dan betalen met contant geld, pin of creditcard.
  • Betalen met de bitcoin is goedkoop. U kunt voor minder dan 1 cent wereldwijd geld overmaken.
  • U kunt anoniem betalen met de bitcoin. Dit geeft meer privacy.
  • De bitcoin kent geen tussenpersonen waardoor u het geld binnen enkele minuten overmaakt naar personen of bedrijven.

Kent de bitcoin ook nadelen?

Iedereen mag zich bij het bitcoin-netwerk voegen. Bitcoins worden gebruikt door echte mensen met financiële belangen. Het blijft een digitale toepassing waardoor het gevoelig is voor hackers. Dit kan gezien worden als een groot nadeel.

Bitcoin gunstig voor uw bedrijf?

Maakt u veel geld over naar het buitenland? Dan kan het betalen met de bitcoin aantrekkelijk zijn. Door de lage kosten en een snelle gang van zaken kent de bitcoin veel voordelen voor bedrijven. Bovendien is het met de bitcoin ook mogelijk om te sparen en te investeren.