Nieuwe kijk op besparen 

3 milieubewuste bespaartrends

In de circulaire economie is afval van grote waarde. Meubelfabrikant Gispen speelt daar handig op in. Hier wordt van oud kantoormeubilair nieuwe tafels, stoelen en kasten gemaakt. Zijn de producten écht aan hun einde toe? Dan zorgt Gispen ervoor dat reststoffen weer veilig terugkomen in de natuur. Of er worden nieuwe grondstoffen van gemaakt. Zo werkt Gispen aan een verbeterde kringloop. Het doel is om in 2025 een volledig circulair verdienmodel te hebben.

Waarom kopen, als je ook kunt delen? Op deze bespaartrend speelt Athlon handig in met nieuwe mobiliteitsoplossingen. Deelauto's van Athlon Car2Use bijvoorbeeld. En dat kunnen ook elektrische wagens zijn. En wat te denken van een mobiliteitsbudget? Daarmee mogen medewerkers naar eigen inzicht hun reisbudget besteden. De app Reisbalans brengt reisbehoeften van uw medewerkers in kaart. Misschien willen zij wel vaker fietsen? Zo bespaart u niet alleen reiskosten. Het zorgt ook voor fittere medewerkers, die minder vaak ziek zijn. Win-win!

Alle afspraken staan netjes op papier. Maar wie checkt of de leverancier daadwerkelijk alles nakomt? En wat als de wensen tijdens de looptijd van het contract veranderen? De oplossing: regelmatig met de leverancier om de tafel zitten. Samen kijken wat beter kan, in een gelijkwaardig gesprek. Wie op die manier aan contractmanagement doet, verdient de tijdsinvestering al snel terug. Met de ContractApp van Reworks Apps staat alle contractinformatie en aanvullende afspraken op 1 plek. Ook handig: de app geeft een seintje bij de einddatum van een contract.