Zakelijk
Zakelijk

Méér bereiken met duurzame bespaartrends?

U heeft de makkelijkste manieren om kosten te besparen al afgevinkt? Laat u dan inspireren door deze 3 milieubewuste bespaartrends. Zo krijgt u met minder geld juist méér voor elkaar!

  • 4 jun 2018
  • 2 minuten
  • 0

Nieuwe kijk op besparen 

3 milieubewuste bespaartrends

1

Duurzaamheid: de circulaire werkplek

In de circulaire economie is afval van grote waarde. Meubelfabrikant Gispen speelt daar handig op in. Hier wordt van oud kantoormeubilair nieuwe tafels, stoelen en kasten gemaakt. Zijn de producten écht aan hun einde toe? Dan zorgt Gispen ervoor dat reststoffen weer veilig terugkomen in de natuur. Of er worden nieuwe grondstoffen van gemaakt. Zo werkt Gispen aan een verbeterde kringloop. Het doel is om in 2025 een volledig circulair verdienmodel te hebben.

2

Mobiliteit: de juiste mix van vervoersmiddelen

Waarom kopen, als je ook kunt delen? Op deze bespaartrend speelt Athlon handig in met nieuwe mobiliteitsoplossingen. Deelauto's van Athlon Car2Use bijvoorbeeld. En dat kunnen ook elektrische wagens zijn. En wat te denken van een mobiliteitsbudget? Daarmee mogen medewerkers naar eigen inzicht hun reisbudget besteden. De app Reisbalans brengt reisbehoeften van uw medewerkers in kaart. Misschien willen zij wel vaker fietsen? Zo bespaart u niet alleen reiskosten. Het zorgt ook voor fittere medewerkers, die minder vaak ziek zijn. Win-win!

3

Contractmanagement: de kracht van persoonlijk contact

Alle afspraken staan netjes op papier. Maar wie checkt of de leverancier daadwerkelijk alles nakomt? En wat als de wensen tijdens de looptijd van het contract veranderen? De oplossing: regelmatig met de leverancier om de tafel zitten. Samen kijken wat beter kan, in een gelijkwaardig gesprek. Wie op die manier aan contractmanagement doet, verdient de tijdsinvestering al snel terug. Met de ContractApp van Reworks Apps staat alle contractinformatie en aanvullende afspraken op 1 plek. Ook handig: de app geeft een seintje bij de einddatum van een contract.

4

Bespaar met zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. Dit is een mooie investering waarmee u bespaart op uw energierekening. Maar wat kost het om zonnepanelen te kopen? Waar moet u op letten? En wat is de terugverdientijd? Met de nieuwe dienst Duurzaam Woongemak regelt u snel en gemakkelijk uw eigen zonnepanelen. Ook voor uw bedrijf. Zo hoeft u niet alles zelf uit te zoeken. U bent verzekerd van een betrouwbare partij die ruime ervaring heeft in zonnepanelen. En van een partij die kijkt naar uw persoonlijke situatie.

Collega's aan vergadertafel

Besparen op bedrijfskosten?

Ondernemen is niet alleen geld verdienen. Het betekent ook slim met uw kosten omgaan. Bent u er klaar voor om op een duurzame manier kosten te besparen? Daar helpen we u graag mee verder. Bekijk de handige checklist met kostenbesparende tips.

Speciaal aanbevolen

Collega's in overleg

Positief besparen

Drastisch bezuinigen is soms best lastig. Want wat als uw besparingsdrift te ver doorschiet? U wilt natuurlijk niet de kwaliteit van uw product of dienstverlening verlagen. De oplossing? Ga op zoek naar kansen waarbij een kostenbesparing samengaat met een positieve ontwikkeling. En gebruik onze handige checklist.