Auto's gebotst

Wat is een aanschafwaarderegeling?

Een aanschafwaarderegeling voor uw auto. Wat is dit precies? En wat betekent het voor u?

Onderweg 8 jun 2017 2 minuten

Geld terugkrijgen na schade

Uw auto is total loss. Of uw auto wordt gestolen. Dan kunt u geld terugkrijgen. De eerste 3 jaar na aanschaf geldt de aanschafwaarderegeling bij WA+ Beperkt Casco en de Allrisk Autoverzekering. Maar hoe zit dat?

Aanschafwaarde terugkrijgen

De aanschafwaarde is het totale bedrag dat u betaalde toen u de auto kocht. De hoogte daarvan staat op de aankoopnota van de auto. Of op uw bankafschrift. Is uw auto total loss of gestolen? En kocht u uw auto nog geen 3 jaar geleden? Dan betalen we de aanschafprijs. Dit geldt niet als u meer dan € 50.000,- voor uw auto betaalde. Dan krijgt u de dagwaarde plus 10%.

Soms krijgt u dagwaarde terug

De dagwaarde is het bedrag dat uw auto waard was vlak voor schade of diefstal. Als de schade 3 jaar na aanschaf van de auto ontstaat, krijgt u de dagwaarde terug. Onze experts bepalen de dagwaarde.

Wanneer wordt uitgekeerd?

Meestal 20 dagen nadat u de diefstal of schade heeft gemeld. Die periode noemen we de wachttijd. In de tussentijd doen politie en een schade-expert onderzoek. Na die tijd kunt u weer een auto kopen. Dat is de bedoeling van de aanschafwaarderegeling.

Allrisk of WA+ beperkt casco?

Als de aanschafregeling na 3 jaar afloopt, kan het interessant zijn om eens te kijken naar uw verzekering. Of u uw auto Allrisk of WA+ beperkt Casco verzekert, hangt af van de dagwaarde. En van uw persoonlijke situatie. Is de dagwaarde niet meer zo hoog? En heeft u genoeg geld op uw rekening staan om zelf eventuele schade aan uw auto te betalen? Dan is een Allrisk misschien niet nodig.