Onderweg
Onderweg

Wat is een aanschafwaarderegeling?

Een aanschafwaarderegeling voor uw auto. Wat is dat? We leggen het zo helder mogelijk uit. En in korte zinnen. Omdat wij ook wel weten dat verzekeringen soms ingewikkeld zijn.

  • 8 jun 2017
  • 2 minuten
  • 0

Geld terugkrijgen na schade

Uw auto is total loss. Of uw auto wordt gestolen. Dan kunt u geld terugkrijgen. De eerste 3 jaar na aanschaf geldt de aanschafwaarderegeling bij WA+ Beperkt Casco en de Allrisk Autoverzekering. Maar hoe zit dat?

Aanschafwaarde terugkrijgen

De aanschafwaarde is het totale bedrag dat u betaalde toen u de auto kocht. De hoogte daarvan staat op de aankoopnota van de auto. Of op uw bankafschrift.

Soms krijgt u dagwaarde terug

De dagwaarde is het bedrag dat uw auto waard was vlak voor schade of diefstal. Als de schade 3 jaar na aanschaf van de auto ontstaat, krijgt u de dagwaarde terug. Onze experts bepalen de dagwaarde. Zij doen onderzoek. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar de markt. Wat kosten andere auto’s? Aan het eind van het onderzoek bepalen ze de dagwaarde.

Laatste artikelen

Deuk in auto

Stijgt de premie na autoschade? Niet altijd!

Lees meer
Motorkap checken

Help! Mijn auto maakt een raar geluid

Lees meer

Wanneer wordt uitgekeerd?

Meestal 20 dagen nadat u de diefstal of schade heeft gemeld. Die periode noemen we de wachttijd. In de tussentijd doen politie en een schade-expert onderzoek. Na die tijd kunt u weer een auto kopen. Dat is de bedoeling van de aanschafwaarderegeling.

Deuk in auto