Sowebuild is nipte winnaar pitch-event Comfortabel Wonen

Winnende idee Comfortabel Wonen

Op donderdag 7 maart pitchten 5 startups in een overvol Lab55 hun concept. Het publiek en de Dragons Den luisterden met belangstelling naar de pitchers. 2 Van de 5 concepten trokken echt de aandacht. Dit betekende dat de Dragons Den een behoorlijke kluif had om de winnaar te kiezen.

Van je huis als opslagplaats naar hotelservice aan huis

De 5 startups boden een gevarieerd aanbod van concepten. De pitchers waren:

  • Volgjewoning: Het platform voor een optimale klantreis bij de bouw of onderhoud van een woning.
  • Club Fred: de hotelservice aan huis.
  • Jumba: Geeft jou zelf de volledige regie over de (ver)koop van jouw woning.
  • Sowebuild: Betrekt via een private community bewoners(groepen) bij het beheer en de ontwikkeling van hun eigen omgeving.
  • Djeepo: het deelplatform voor opslag, het voordelige alternatief voor self-storage en bagage opslag. Met Djeepo vind je betaalbare opslagruimte bij jou om de hoek.

De Dragons Den en het publiek stelden na de pitch kritische vragen

De Dragons Den bestond uit Bart Boere, Carola ter Braak en Dick Koopmans. Bart Boere is Senior Manager Verkoop Retail Particulier CBA – FBTO. Carola ter Braak is directiesecretaris Centraal Beheer/manager K&K en EcD. Dick Koopman is senior manager bij Homies. Met wisselend succes beantwoordden de startups vragen als “Wat is je verdienmodel?” en “Waarom zou ik mensen in mijn huis laten voor opslag?”

Wie wordt de winnaar: Sowebuild of Club Fred?

Alle gepresenteerde concepten waren interessant. Sowebuild en Club Fred vielen het meeste op bij de Dragons Den. Na lang beraad koos de Dragons Den voor Sowebuild. De keuze viel niet op Club Fred vanwege de lokale dekking. Ook had de Dragons Den haar twijfels over het verdienmodel van Club Fred.

Sowebuild wint om een samenwerking te kick-starten

Tijdens een lunch onderzoeken de startup en een groep geselecteerde collega’s de mogelijkheden om samen te werken. Tijdens de borrel na het pitch-event hebben meerdere collega’s ook met de andere startups een connectie gelegd. Wie weet wat voor mooie samenwerkingen hier nog uit komen!

Heeft u vragen?

Of wilt u contact opnemen met 1 van de startups? Stuur dan een mail naar lab55@achmea.nl.