Innovatie inspiratie in de bieb van Lab55

Vind jouw inspiratie in de online Lab55 bieb

Lab55, het innovatielab van Centraal Beheer, stimuleert innovatie binnen en buiten de organisatie. We inspireren onze collega's en partners met keynotes, pitch-events, workshops en blogs. En.... met de Lab55 Bieb! We maakten een selectie van de meest interessante innovatieboeken, podcasts en blogs. Zo kun jij nieuwe kennis en inspiratie op doen. En je vaardigheden steeds verder ontwikkelen. 

Podcastseries om te luisteren

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, precies wanneer het jou uitkomt? Onderweg, tijdens het ontbijt of tijdens een leeg halfuurtje in je agenda? Luister dan eens naar deze (gratis) podcasts over innovatie.
De Wereld Van Morgen gaat over innovatie en verandering. Gehost door Nick Kiran en Lorenzo van Galen. Zij verdiepen zich in welke veranderingen technologie in business modellen, gedrag en andere maatschappelijke verschuivingen teweeg brengt.
Kim Spinder gaat in gesprek om achter innovatie geheimen komen. Wat kun jij van leren voor je eigen organisatie? Ga door de Innovatie Wasstraat!
Als het gaat om ideeën bedenken denken we onszelf heel vaak vast. Misschien herken je het wel, dat je al uren, misschien wel dagen je hoofd aan het breken bent over een uitdaging. Maar dat het je maar niet lukt om die ene creatieve, originele of baanbrekende oplossing te vinden. Een van de manieren om dit patroon te doorbreken is door anders naar problemen te kijken. Je kunt problemen leren zien als een kans om nieuwe, originele ideeën te bedenken. Op die manier kunnen je problemen je juist vooruit helpen. 
Bedrijven en organisaties zoeken antwoorden op de digitalisering die om ons heen raast. In deze reeks podcasts gaan Tijd Connect en EY op zoek naar oplossingen, valkuilen en nieuwe businessmodellen die onze maatschappij fundamenteel veranderen.

Interessante innovatie (luister)boeken

Innovatie staat nooit stil. Nieuwe theorieën, werkwijzen, tips en ervaringsverhalen: er wordt volop geschreven door de kenners van het vak. Wij maakten een selectie van interessante (luister)boeken die interessant zijn om te lezen. Welk innovatieboek wordt het nieuwste exemplaar in jouw boekenkast?

The Lean Startup

De Lean Startup van Eric Ries

Hoe voortdurend innoveren tot een succesvolle business leidt.

Lesding the Revolution

Leading the revolution van Gary Hamel

Wat zijn de onderliggende principes van radicale innovatie? En waar komen revolutionaire nieuwe businessideeën vandaan? 

Lean Analytics

Lean analytics van Alistair Croll en Benjamin Yoskovitz

Het gebruik van data om sneller een betere startup te ontwikkelen.


Blogs

Innovatie experts delen vaak hun praktijkervaringen met anderen. Zodat iedereen kan leren. En we elkaar een stapje verder kunnen helpen. Lees over succesverhalen, leermomenten, nieuwe inzichten en tips van experts in deze blogs.