man in gesprek

Nieuws over uw beleggingsrekening

Wat verandert er?

Sinds 14 mei werkt beleggen bij Centraal Beheer nog makkelijker en beter. We verwerken uw aankoop- en verkoopopdrachten sneller. Elke beleggingsrekening heeft een Fondsverdeler. En eind mei komt er een beleggingsfonds bij. Maar dat is nog niet alles. Hieronder leest u meer over de verbeteringen.

U bent nu klant van Achmea Bank N.V. Hierdoor zijn er ook formele veranderingen. Maar u blijft beleggen in de fondsen die Achmea Investment Management B.V. beheert. Wat ook gelijk is gebleven: de lage kosten.
Veelgestelde vragen

U zat al goed en nu nog beter

We maakten beleggen nog makkelijker, gebruiksvriendelijker en leuker. Een Fondsbeleggen- of Gemaksbeleggenrekening heet nu gewoon 'Beleggingsrekening'. Met elke rekening kunt u nu in meer fondsen tegelijk beleggen. Dit merkt u er verder van:

8 beleggingsfondsen

U heeft keuze uit 8 beleggingsfondsen

Eind mei komt er een beleggingsfonds bij: het Opkomende Markten Aandelenfonds. Dit belegt uitsluitend in aandelen van bedrijven in opkomende landen, vooral in Zuid-Amerika, Azië en Oost-Europa. Het kan een goede keuze zijn als u belegt voor 15 jaar of langer. U leest later meer over dit nieuwe fonds. Bijvoorbeeld over het beleggingsbeleid, kosten en de risico's.

Fondsverdeler

Er is een Fondsverdeler

Maakt u (periodiek) geld over naar uw beleggingsrekening? Dat is nu makkelijker met de Fondsverdeler. U bepaalt met de Fondsverdeler welk deel van uw inleg naar welk fonds gaat. 

Iban

Uw rekening heeft een IBAN-nummer

Dankzij het IBAN-nummer en de Fondsverdeler hoeft er geen omschrijving meer bij (periodieke) overboekingen vanaf uw tegenrekening. Pas wel zo snel mogelijk de naam en het rekeningnummer van een bestaande periodieke overboeking aan. 

U blijft beleggen bij Centraal Beheer. En Achmea Investment Management B.V. blijft de fondsen beheren. Ook de kosten blijven gelijk. Maar formeel bent u voor uw beleggingsrekening sinds 14 mei 2023 klant bij Achmea Bank N.V. Daar heeft u nu een overeenkomst mee. Achmea Bank geeft uw beleggingsopdrachten door aan Achmea Investment Management. Voor deze juridische veranderingen zijn de Fondsvoorwaarden en het Basisprospectus aangepast. Dat staat ook in het nieuwsbericht van 14 april. Hieronder staan de andere afspraken en voorwaarden die nu gelden.

Afspraken en voorwaarden

Meer informatie

Wat kunt u verwachten

Natuurlijk informeren we u op tijd en uitgebreid over de veranderingen voor uw beleggingsrekening.
U kreeg een e-mail met informatie over de veranderingen.
U kreeg een e-mail met meer informatie over uw overeenkomst met Achmea Bank en de andere formele veranderingen.
U kreeg een e-mail met meer informatie over de nieuwe Fondsverdeler. We vertellen u ook hoe u voortaan een (periodieke) overboeking naar uw beleggingsrekening doet. En we herinneren u aan de periode waarin u even geen beleggingsopdrachten kunt doen.

U ontving 15 mei een e-mail als bevestiging dat de veranderingen zijn ingegaan. En u ontvangt uiterlijk eind mei een brief met het IBAN-nummer van uw beleggingsrekening. Bij deze brief krijgt u ook uw overeenkomst met Achmea Bank.

  • Uw Fondsbeleggen- of Gemaksbeleggen rekening heet 'Beleggingsrekening'.
  • U ziet het nieuwe (IBAN -)nummer van uw beleggingsrekening in Mijn Centraal Beheer en de app.
  • Belegt u via een periodieke overboeking? Pas dan bij uw bank direct de naam en het rekeningnummer in de (periodieke) overboeking aan.
  • U kunt uw Fondsverdeler aanpassen.
  • Een aankoopopdracht via Mijn Centraal Beheer en de app duurt geen 4 beursdagen meer, maar maximaal 3 beursdagen.   
  • We stellen u een paar vragen over uw kennis van, en ervaring met, beleggen.In onze nieuwsbrief beleggen van de maand juni en op onze website leest u straks alles over het nieuwe fonds. U heeft dan de keuze uit 8 beleggingsfondsen.

Heeft u een vraag?

Bel gerust

Meer informatie

Misschien heeft u nog vragen over de veranderingen. Lees ook meer over periodiek beleggen en de app.

Antwoord op uw vragen

Antwoord op uw vragen

De Fondsverdeler, een IBAN-rekeningnummer, nieuwe voorwaarden - hoe zit dat nou precies? En moet ik iets doen?

Periodiek beleggen

Periodiek beleggen

Door periodiek te beleggen hoeft u niet meer te twijfelen over het instapmoment. En het is ook nog eens heel eenvoudig.

altijd app-to-date

Altijd 'app' to date

Beleggingen kopen of verkopen, makkelijk betalen én uw rendement volgen? Dit kan allemaal eenvoudig met onze app.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.