De beleggingsrekening van Louise

Studente Louise (22) belegt om later haar eigen onderneming te kunnen starten.

Louise is al tijdens haar studie begonnen met beleggen. Ze hoopt over een jaar of 15 een spaarpotje te hebben opgebouwd om haar eigen onderneming te starten.

“Ik dacht altijd dat je veel geld nodig had om te kunnen beleggen”, vertelt Louise. “Tot een vriend me vertelde dat je ook met een klein bedrag kunt starten. Ik ben begonnen met een inleg van € 200,-. Periodiek beleggen vind ik ideaal. De € 25,- per maand die ik elke maand inleg mis ik niet. En  ondertussen bouw ik langzaam maar zeker mijn beleggingen op”.
Om te kunnen beleggen hoef je niet meteen een groot bedrag in te leggen.
Louise: “Ik hoop over zo’n 15 jaar een startbudget te hebben opgebouwd om mijn eigen onderneming te starten. Ik had er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om te gaan sparen. Dat geeft iets meer zekerheid. Maar mijn geld zou dan niet of nauwelijks groeien. Beleggen geeft wat meer risico. Maar als je naar de koersen van de afgelopen jaren kijkt zie je dat er op de langere termijn steeds een stijgende lijn te zien is. Dat geeft natuurlijk geen garantie, maar ik vertrouw er op dat deze stijging de komende jaren doorzet”.

Bereken uw mogelijke opbrengst

Ook een beleggingsdoel voor ogen? Bereken wat beleggen u mogelijk op kan leveren met onze rekentool.
Bereken uw mogelijke opbrengst

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handels­naam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. En beschikt over een vergunning als beheerder van beleggings­instellingen van de AFM onder nummer 15001209.