Groen dak wordt aangelegd

Je groene dak water geven

Je groene dak bestaat uit verschillende lagen. Een drainagelaag met worteldoek, een substraatlaag en de laag met sedumplantjes. Meestal zorgt de onderlaag voor voldoende vocht voor je  planten. In droge periodes kan het nodig zijn om extra water te geven.

Soms heeft je groene dak extra water nodig

  • Als je dak net is aangelegd, is het goed om de 1e weken te sproeien. Dat zorgt ervoor dat de sedumplanten sneller wortelen en sterker worden.

  • Sproei je dak als de sedum in de zomer rood kleurt. De rode kleur geeft aan dat de planten te weinig water krijgen. 2 keer in de week een half uur sproeien is voldoende. Doe dit het liefst in de avond als de zon minder fel is.

  • In droge periodes is het ook goed om je groene dak water te geven. Dan voorkom je dat de planten te droog worden. 1 of 2 keer per week in de avond een half uur sproeien is voldoende.

Bewateringssysteem voor meer gemak

Is je groene dak moeilijk bereikbaar of heb je geen tijd om in droge periodes te sproeien? Kies dan voor een bewateringssysteem. Onze partner Groendakcoach kan dit tegelijk met je groene dak aanleggen. Groendakcoach is officieel Gardena-dealer en kan een bewateringssysteem van Gardena voor je aanleggen. Het enige waar jij voor zorgt, is een buitenkraan. Makkelijker wordt het niet.

Geef je wensen aan tijdens het telefoongesprek

Je kunt gemakkelijk een inschatting van de prijs opvragen voor je groene dak. Binnen 2 werkdagen na je aanvraag belt 1 van onze adviseurs je op. Dat is het moment om aan te geven of je een bewateringssysteem wil laten aanleggen. Een bewateringssysteem kost € 7,25 per m2 met een minimumbedrag van € 135,-. Dat is inclusief de werkzaamheden en alle materialen.