Autoverzekering afsluiten

Goed verzekerd op weg

  • Autoverzekering gemakkelijk en snel online afsluiten
  • U kiest zelf wat u wel of niet verzekert
  • Bij pech of schade wacht u nooit lang op hulp
Autoverzekering afsluiten

Kies zelf de Autoverzekering die bij u past 

U wilt een autoverzekering afsluiten. Misschien wilt u eerst even kijken wat u nodig heeft voor het online afsluiten van een autoverzekering. Of zoekt u naar welke aanvullende verzekeringen er allemaal zijn. Wij leggen het graag aan u uit. 

Bij ons stelt u uw Autoverzekering eenvoudig zelf samen. U kunt kiezen uit WA, WA+ Beperkt Casco, All Risk of u kiest zelf uw verzekering. U kunt uw Autoverzekering aanvullen met onder andere Rechtsbijstand Verkeer en medisch, Inzittendenverzekering of Pechhulp Nederland. 

Wilt u zich eerst oriënteren op welke kosten u kunt verwachten? Of uitgebreidere informatie over de auto? Ook daar helpen we u graag bij met de Autocheck en de Kentekencheck

In 5 stappen uw Autoverzekering afsluiten

1. Vul online uw gegevens in

Om de premie van uw auto te berekenen vult u online uw gegevens in. Zoals uw geboortedatum, postcode en het aantal schadevrije jaren. Ook vragen wij naar het kenteken van uw auto. Heeft u deze niet? Vul dan het merk en type auto in.

2. Stel uw Autoverzekering samen

U kiest welke Autoverzekering het beste bij u past. U kunt kiezen uit:

3. Vul uw contact- en adresgegevens in

In deze stap vult u uw adresgegevens en contactgegevens in.

4. Aanvullende gegevens 

In stap 4 stellen wij u een paar vragen zoals:

  • Bent u zowel de kentekenhouder als de regelmatige bestuurder?
  • Gebruikt u de auto privé?
  • Wat is de meldcode van de auto die u wilt verzekeren? De meldcode bestaat uit 4 cijfers. Deze staan op uw kentekenbewijs. Maar ook aan de binnenkant van de deur of onder de motorkap van uw auto. Of op de factuur van uw autodealer.
  • Hoe wilt u uw premie betalen? Per maand of per jaar? Wij vragen u ook naar het rekeningnummer waarvan wij uw premie kunnen afschrijven.

En we stellen u een paar vragen om te bekijken of wij u als klant kunnen verzekeren. 

5. Controleer de ingevulde gegevens

Heeft u alle gegevens goed ingevuld? Dan kunt u uw verzekering afsluiten. Meestal krijgt u meteen een e-mail met een bevestiging van uw verzekering. Hebben wij nog vragen? Dan nemen wij contact met u op. Na het afsluiten van de verzekering heeft u 14 dagen bedenktijd. Het is een wettelijke bedenktijd om binnen 14 dagen uw verzekering kosteloos en zonder reden op te zeggen. Bij ons heeft u trouwens nooit een opzegtermijn. U kunt elke dag uw verzekering opzeggen.

Inzicht in de kosten van een auto?

Heeft u een andere auto op het oog? Doe de Kentekencheck voor uitgebreide informatie over de auto. Denk aan de historie van de auto, de meest voorkomende reparaties en informatie over de waarde van de auto. Wilt u weten welke kosten u aan een auto kunt verwachten, of 2 auto’s met elkaar vergelijken? Dan helpt de Autocheck u verder. De Autocheck geeft u alle kosten overzichtelijk op een rij.

U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico

Hoe hoger uw eigen risico, hoe goedkoper uw Autoverzekering. U kunt kiezen uit een eigen risico van € 0,-, € 150,- of € 300,-. In de premieberekening kunt u zien dat u met een hoger eigen risico een lagere premie krijgt.

Binnen 1 minuut berekend

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Autoverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Autoverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Formulier(en)

Overig

Informatiedocument

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.