Verhuur van je huis of gebouw aan een bedrijf

Verhuur je (een deel van) je huis of gebouw aan een bedrijf? Bijvoorbeeld als je een praktijk aan huis hebt. Of je hebt een woon-winkelpand. Een slimme manier om extra inkomsten te krijgen. Via Centraal Beheer kun je je huis niet bij ons verzekeren zolang het huis of gebouw op je privé naam staat. Lees meer over zakelijke verhuur.

Zo verzeker je je huis of gebouw bij zakelijke verhuur

Met de Gebouwenverzekering is je huis verzekerd voor schade door inbraak, brand, vandalisme, storm en neerslag. Maar ook voor milieuschade, zoals bodemverontreiniging. Of schade door huurderving of aan lichtreclame. Een Gebouwenverzekering zorgt ervoor dat je huis hersteld of herbouwd kan worden. Dit wordt ook wel de Zakelijke opstalverzekering genoemd. 

Je huis op bedrijfsnaam verzekeren

Om een Gebouwenverzekering bij ons af te sluiten moet je huis of gebouw ook dezelfde eigenaar hebben als je bedrijf. Ook heb je een KvK-nummer nodig. Houd er rekening mee dat een inschrijving bij de Kamer van Koophandel fiscale gevolgen kan hebben. Je kunt meer informatie hierover opvragen bij je belastingconsulent en bij de Kamer van Koophandel.

Ook handig: Aansprakelijkheidsverzekering Exploitant Onroerend Goed

Met deze aansprakelijkheidsverzekering ben je als verhuurder verzekerd voor schade aan anderen. Bijvoorbeeld wanneer door storm een dakpan valt op een fietser.