test

Uw VvE verduurzamen van inzicht tot uitvoering

Het totale plaatje

 • Start met een plan met daarin de slimste verduurzamingsmaatregelen voor uw VvE
 • Hulp bij het regelen van de financiering, subsidies en een aannemer
 • 1 vast aanspreekpunt die ook ondersteunt bij de besluitvorming

Verduurzamen van advies tot uitvoering: hoe doen we dat?

Eigenlijk is het heel simpel: we helpen u van het 1e adviesplan tot het sluiten van het contract met de aannemer. Met onze slimme aanpak zorgen we ervoor dat alle partijen (fabrikanten, aannemers, installateurs, adviseurs) al vanaf het eerste advies betrokken zijn. Zo weten we gelijk wat haalbaar is voor uw appartementencomplex. En nog belangrijker: is het betaalbaar?

U krijgt 1 vast aanspreekpunt, de rest doen wij. U hoeft dus zelf geen aannemer, financier of installateur te vinden. Ook helpen we bij de besluitvorming en gaan we mee naar de ALV. Wel zo handig, want zo houden we uw VvE-leden betrokken en tevreden!

Check of uw VvE geschikt is

Onze unieke werkwijze is geschikt voor bepaalde type VvE-complexen. Ook zijn we nog ons partnernetwerk aan het uitbreiden. Ontdek of we u kunnen helpen:

Wie wel

 • Type woning: portiekwoning, beneden/bovenwoning, galerijflat, hoogbouw.
 • Aantal appartementen: minimaal 8.
 • Bouwjaar: gebouwd voor 2010.

Wie (nog) niet

 • VvE’s met beschermd stadsgezicht of een monumentaal pand.
 • VvE’s in Groningen, Friesland, De Waddeneilanden, Zeeland of Zuid-Limburg.

Veelgestelde vragen

We werken in het verduurzamingsproces ook vaak samen met beheerders. Het is een prettige aanvulling op het integrale team van experts. Omdat de beheerder ook niet alle expertise in huis heeft vervult hij vaak de rol van tussenpersoon. Bijvoorbeeld: de verduurzamingsexperts maken het ontwerp en het financieringsvoorstel, de beheerder presenteert het aan uw VvE. Zodat uw VvE een bekend gezicht en aanspreekpunt heeft.

In een MJOP (Meerjarenonderhoudsplan) staat de planning voor het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud aan het gebouw in de komende jaren. Dit plan is gekoppeld aan het MJOB (Meerjarenonderhoudsbegroting) van de VVE. Op basis van het MJOP en het MJOB bepaalt de VvE wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd, hoe er wordt gespaard binnen de VvE en wat de servicekosten voor de woningeigenaren per maand zijn.

Het verduurzamingsplan is een voorstel om naast het uitvoeren van het noodzakelijk onderhoud ook het pand van de VvE te verduurzamen. Bij dit plan wordt het MJOP uitgebreid met mogelijke verduurzamingsscenario’s. 

Voor het opstellen van het verduurzamingsplan sluit u een overeenkomst met ons. Deze plannen stellen wij samen op met onze partners. Gaat u over naar de laatste fase, het realiseren van het plan? Dan sluit u daarvoor een overeenkomst met onze partner(s). Wij staan dan voor u klaar als bemiddelaar tussen u en de partner(s).

We willen onze klanten helpen met verduurzamen. Dat past binnen onze ambitie: Duurzaam Samen Leven. Daarbij horen ook VvE’s. Deze doelgroep stuit op wat extra uitdagingen als het om verduurzamen gaat, waardoor honderdduizenden Nederlanders in appartementen er tot op heden nog niet in slaagden energiebesparende maatregelen te nemen. Met onze ondersteuning en toegevoegde waarde willen we verduurzamen voor appartementseigenaren toegankelijk en haalbaar maken. En daarmee dragen we ons steentje bij aan een duurzame samenleving.
Een energielabel laat zien hoe zuinig uw woning is. Door het verduurzamen van de VvE verbetert het energielabel van de woningen. In de vervolgfase kan per scenario worden aangegeven wat het effect van de verduurzamingsmaatregelen is op het energielabel van uw appartement. Bij de verkoop van uw woning is het hebben van een officieel energielabel verplicht. Een erkende adviseur kan een volledig appartementencomplex in een enkele keuring bekijken en daardoor per appartement een energielabel afgeven. 

Plan een oriëntatiegesprek in met een VvE-expert

 • Ontdek wat Centraal Beheer voor u kan betekenen
 • Uitleg over de stappen van verduurzamen
 • Samen kijken we of er een match is
Gratis oriëntatiegesprek inplannen