Ondernemen

Gelukkig heeft onze werkgever een AVB

Ondernemen

Wat hebben 2 lassers, een mesttank en een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB) met elkaar te maken? Dit waargebeurde verhaal vertelt hoe belangrijk een goede verzekering is.

3 jun 2020
3 minuten

Dankzij een AVB was er geen stront aan de knikker

2 lassers zijn hard aan het werk in een boerenschuur. Ze hebben hun werkgebied goed afgeschermd tegen rondvliegende vonken. Toch ontsnappen er een paar. De verdwaalde lasvonken vallen in een biovergistingsinstallatie onder de werkplek van de lassers. Door de droge mest en gassen in de tank vliegt deze al snel in brand. De lassers kunnen net op tijd hun hoogwerker verlaten voor de schuur volledig in vlammen opgaat. Dankzij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is hun baas verzekerd voor de schade door het afbranden van de schuur. Maar ook voor de zogenaamde gevolgschade. Door de brand kan de boer de opgewekte energie in de biovergistingsinstallatie niet verkopen. Zijn gemiste inkomsten worden ook vergoed door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van het lasbedrijf.

Een AVB is niet verplicht, maar wel handig

U bent als ondernemer niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven af te sluiten. Maar zoals u in het bovenstaande voorbeeld leest, kan het u wel veel kopzorgen schelen. Deze verzekering beschermt u namelijk onder andere tegen de gevolgen van schade door uw medewerkers of uw producten. En ook tegen de gevolgschade ervan. U moet dan wel aansprakelijk zijn voor de schade.

Aanvullend op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Gelukkig zijn de lassers niet gewond geraakt tijdens de brand. Maar het had wel kunnen gebeuren. Met de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven is uw werkgeversaansprakelijkheid standaard meeverzekerd. Maar wilt u nog beter voor uw medewerkers zorgen? Kies dan voor de Goed Werkgeverschapsverzekering. Hiermee zijn u en al uw vaste en tijdelijke medewerkers verzekerd tegen de financiële risico’s van een ongeval. Onder werktijd, maar ook in privétijd. Zelfs als u niet aansprakelijk bent.

Past uw AVB nog bij u?

Het is goed om regelmatig te bekijken of uw AVB nog bij u past. Misschien is het verstandig uw AVB over te sluiten. Bijvoorbeeld omdat u wilt besparen op uw premie of omdat uw werkzaamheden worden uitgebreid. Of omdat uw verzekeraar u helaas niet goed geholpen heeft bij schade. Belt u ons gerust voor meer informatie. U kunt ons bereiken op (055) 579 8197